Agresivní hrou jsme vyzráli na České Budějovice

Hosté nastoupili bez zkušeného libera Kryštofa, který nepřijel z vážných rodinných důvodů. Náhradní libero nasadil od druhého setu také náš tým. V dobrém světle se na této pozici ukázal sedmnáctiletý nahrávač Lukáš Vašina. 
Předehrávka 11. kola extraligy mužů
VK Ostrava – České Budějovice 3:1 (-23,19,22,18)
VK Ostrava: Šmídl, Biernat, Kotas, Lach, Šulista, Janků – Lex. (Střídali: David, Vašina, Balon). Trenér Zdeněk Šmejkal. 
České Budejovice: Gevert, Habr, Mach, Sobotka, Fila, Michálek – Kuliha. (Střídali: Červinka, Hackworth, Todua, Kraffer). Trenér Jan Svoboda. 
1. set
Jsme prvním celkem, který po vyrovnaném úvodu bodově odskakuje. Šulista ukazuje, že to bude jeho zápas a prezentuje se kvalitním podáním. Stejnou mincí oplácejí na druhé straně Fila, Sobotka a hlavně Gevert, jehož servis má parametry vystřelené dělové koule. V průběhu první sady zaostáváme až o pět bodů. Kupíme hodně nevynucených chyb a také nám na palubovku padají laciné. Plachtícím podáním Davida a Kotase se dostaneme znovu do hry. Dostaneme se až do vyrovnaného stavu 23:23. Škoda smolného závěru, kdy se necháme z nedůrazného útoku zablokovat. První sada nám uniká nejtěsnějším poměrem míčů. 
2. set
Máme výborný vstup do druhé sady. Do podání se úspěšně opírá Janků. Máme také štěstí a hraje s námi páska na síti. Kolem desátého bodu začínají hosté kupit nevynucené chyby. Rapidně se zlepší naše obrana na síti. Rázem vedeme o pět bodů, ale hosté se nevzdávají. Začínají se přibližovat. Zdeněk Šmejkal si zkušeně bere uklidňující oddechový čas a soupeře nenecháme se přiblížit. Druhou sadu ukončuje dvěma body Šmídl a je vyrovnáno. 
3. set
Za nerozhodného stavu se zápas zlomí. Náš tým je lepší na podání a z toho poté pramení i větší procento úspěšné obrany i útoku. Hosté se naopak topí v nevynucených chybách, nedaří se hlavně smečaři Michálkovi. Postupem času náš výkon roste míč od míče a před koncovkou vedeme dokonce o šest bodů. I když se po esu Hackwortha dostanou hosté na rozdíl jediného bodu, závěr třetí sady si pohlídáme i díky důraznému útoku Šulisty. Za celý zápas tento hráč pro nás vybojoval obdivuhodných dvacet bodů.
4. set
I na začátku poslední sady zápasy jsme na podání a v útoku razantnějším a přesnějším celkem. Náš náskok rychle roste, po sérii podání Šulisty dokonce na 11:3. Soustředěně drátujeme. Hosté v tu chvíli už nemají na zvrat ani sílu, ani kvalitu. Budějovice sice za jasného stavu odvrátí dva mečboly, ale nakonec zápas končí symbolicky. Todua kazí servis, celkově jednadvacáté zkažené budějovické podání v zápase.