Junioři vybojovali účast v elitní pětce extraligy


VK Ostrava – Prosek Praha 3:0 (11,20,19)
První mistrovský zápas v letošní sezoně jsme měli plně pod kontrolou vyjma výpadku v úvodu druhého setu, kdy jsme prohrávali 9:14. Během dvou postavení jsme však tento nepříznivý stav otočili na stav 19:15 a to především zásluhou střídajícího Aleše Závodského na podání. Set i celé utkání jsme pak už dotáhli do vítězného konce.
VK Ostrava – Benátky nad Jizerou 3:1 (14,-21,13,17)
Po jasně vyhraném prvním setu přišlo herní uspokojení a velká chybovost především na podání a prvních míčích. Další sety jsme odehráli už v plné soustředěnosti. Vrátila se nám na ruce jistota servisu a využili jsme chyb soupeře v začátcích setů. Úspěšnou obranou a nekompromisním útokem jsme navyšovali náskok a nedali soupeři již šanci na zdramatizování utkání
VK Ostrava – Vavex Příbram 0:3 (-23,-14,-12)
Z naší strany byl první set nejpovedenějším setem na turnaji. O vítězství soupeře v prvním setu rozhodovaly jenom maličkosti. Bohužel na začátku druhého setu jsme nezachytili nápor domácích, kdy jsme nepřihráli razantní servis a postupně nám odešly všechny činnosti včetně víry na vítězství. Soupeř nám dal lekci v „nechybovosti“. Jediné pozitivum byl výkon našeho blokaře Tomáše Kristiána, který naprosto vymazal svého blokařského protihráče se zkušenostmi z reprezentace i mužského extraligového týmu.
VK Ostrava - Nový Jičín 3:1 (19,-20,22,19)
Tradiční soupeř z regionu. Mnoho hráčů má již ze žákovské kategorie z tohoto družstva respekt a proto bývají utkání trochu jiná, specifická. Nejinak tomu bylo i tentokrát. Abychom postoupili do první pětky, potřebovali jsme vyhrát za tři body. Na toto vítězství jsme se však hodně nadřeli, ale vítězství vybojovali. Po jasném prvním setu jsme se ve druhém začali propadat ve hře. Přesunem Tomáše Kristiána z bloku na post univerzála jsme začali škodit z obou kůlů a po zlepšeném výkonu zakončujeme turnaj vítězstvím a kýženým postupem mezi elitu.
Vysoký standart si po celý turnaj drželi Ondřej Unzeitig a Tomáš Kristián. Svůj standart odvedli Tomáš Kopecký, Vojta Vašíček, Dominik Jelen, Hynek Ondráček, Radim Závodský, Jan Holáň a David Kittel. Poprvé okusili juniorskou extraligu Aleš Závodský, Adam Gorecki, Štěpán Šobnovský a Matěj Ranocha.
Hráli a střídali: Ondřej Unzeitig, Tomáš Kopecký, Tomáš Kristián, Jan Holáň, Vojta Vašíček, David Kittel, Radim a Aleš Závodský, Dominik Jelen, Hynek Ondráček, Štěpán Šonovský, Adam Gorecki, Matěj Ranocha. Trenéři: Lubomír Vašina, Jaroslav Nekola
Konečná tabulka:
1. Vavex Příbram 4 4 0 0 0 12:0 12
2. VK OSTRAVA 4 3 0 0 1 9:5 9
3. Benátky nad Jizerou 4 2 0 0 2 7:7 6
4. Nový Jičín 4 1 0 0 3 5:10 3
5. Prosek Praha 4 0 0 0 4 1:12 0