Junioři zvládli dohrávku s Novým Jičínem na jedničku


VK Ostrava - Nový Jičín 3:0 (15,20,19) a 3:0 (17,20,18)
„Měli jsme trochu ze soupeře obavu, protože Nový Jičín je vždy nepříjemný. Navíc jsme v extralize kadetů viděli, že mají dobrý základ i pro tým juniorů. Začali jsme však obě utkání dobře. Po desátém uhraném bodu v každém setu jsme si vytvořili šňůrou čtyř až pěti bodů náskok a pohodlně každý set dohráli. Nový Jičín měl dva výborné hráče, ale ty jsme ubránili a celkově soupeře eliminovali i velkým množstvím bodových bloků,“ řekl k zápasům s Novým Jičínem trenér Lubomír Vašina.
V dalším pokračování extraligy zajíždí junioři v sobotu 3. listopadu do Zlína a v neděli 4. listopadu hostí Brno. „Tyto zápasy s kvalitními soupeři nám nastaví určité zrcadlo a ukážou nám, s jakým postavením a nasazením můžeme posléze počítat do play off. Pořád nám chybí David Kittel, ale doba jeho absence se snad chýlí ke konci,“ dodává k následujícímu programu juniorů trenér Vašina.
V dalším pokračování polské extraligy Slezského vojvodství vyhráli junioři v Žiwieci hladce 3:0. „Potvrdili jsme roli favorita. Jednalo se o zatím nejslabšího soupeře naší skupiny. Hned na začátku setu jsme si vytvořili náskok, který jsme navyšovali až do jeho konce. Chyběli dva hráči základní sestavy, ale mohli si zahrát všichni kluci z kádru. Soupeře jsme převýšili ve všech herních činnostech a dosáhli povinného vítězství,“ zhodnotil utkání v Polsku trenér Vašina.