Začíná příprava kadetů a juniorů


Mladí hráči budou trénovat v naší hale, ale také blízkém parku a na Ještěrce, sportovišti společnosti Sareza. Tady je beach kurt, umělé hřiště a pro osvěžení i bazén. Příprava bude pokračovat na oddílovém soustředění, které se koná od 24. do 28. srpna v nedaleké Setině.
„V prostředí, které již známe a jedeme sem již potřetí, bychom měli udělat největší penzum práce v oblasti fyzické přípravy,“ říká trenér Lubomír Vašina.
V měsíci srpnu budou týmy mládeže absolvovat dva až tři antukové turnaje, v září se rýsují tři turnaje v halách a samozřejmostí je možnost využít našich dobrých vztahů s družstvy na polské straně k přípravným zápasům.
Týmy bude trenér Vašina postupně budovat úplně od základu. O jejich složení ještě sám nemá úplně jasno: „Bohužel soupisky družstev ještě nemohu zveřejnit, protože složení mládežnických týmů se zatím vyvíjí,“ říká Lubomír Vašina. „Oproti mužům, kteří mají převážně přehled o hráčích už na konci minulé soutěže, v mládeži je to složitější a u nás o to víc letos. Základ juniorů se kompletně rozpadl díky přestupu do vyšší věkové kategorie. Jakub Dvořák, Matouš Vancl, Vojta Bauman a Oliver Sedláček se posunuli do týmu mužů VK Ostrava. Lukáš Vašina přestoupil do Karlovarska a Matěj Lex do Beskyd. V nové sezoně určitě budeme stavět na hráčích, kteří prošli naším tréninkovým procesem nebo byli součástí kádrů již v minulé sezoně.“
Zatím jsou jisté termíny přípravných antukových turnajů, kterých se zúčastní junioři, jsou to klání 18. srpna v Kojetíně a o den později v Raškovicích.