Junioři i kadeti skvěle reprezentují náš klub

V průběžném pořadí se dělí o šesté a sedmé místo s Českými Budějovicemi. Už samotný postup do tohoto finále je pro tento ročník úspěchem. V předešlé kategorii starších žáků byla tato parta v krajském přeboru třetí a neprobojovala se do 16-tičlenného Mistrovství republiky. Současné umístění považuji v letošní sezoně za překvapující maximum.

Junioři
Junioři suverénním způsobem ovládli extraligovou tabulku. Po nepříliš povedeném začátku sezony nepoznali od října loňského roku hořkost porážky. Tento ročník 1998 vybojoval ve své předešlé kategorii kadetů bronzové medaile na M-ČR a už tehdy bylo finále o osmi účastnících velice vyrovnané a nejinak tomu bude i letos. Pokud se jedna s medailí podaří uhrát, byla by to příjemná tečka za úspěšnou hráčskou generací reprezentující náš klub VK Ostrava.
Polskou juniorskou soutěž jsme s ročníky 1999 až 2001 dohráli na konci roku 2017. Nevyhráli jsme sice skupinu jako v letech minulých, ale bilance se všemi účastníky byla vždy jedna výhra a jedna prohra. To je tedy šest vítězství a šest porážek a konečné páté místo v tabulce. Chci podotknout, že jsme všechna vítězná utkání vybojovali s nejsilnější sestavou, což však nebylo při porážkách.