Další jasná vítězství v juniorské extralize

Do naší haly zavítal tým z Velkého Meziříčí, jeden z aspirantů na medailové umístění v závěrečném play-off. Mužstvo dorazilo bez dvou zraněných posil, ale i přesto stále ve výborné sestavě. To náš tým nastoupil v plné síle i s hráči trénujícími v mužském „áčku“.

Soupeř mohl vyhrát pouze jedinou cestou a to kvalitním servisem, který jim v prvním setu skvěle vycházel. Naštěstí se nám podařilo tlak ustát a po dvou třísetových výhrách bereme dalších 6 bodů.

VK Ostrava - TJ Spartak Velké Meziříčí 3:0 (21,19,22)

Úvodní set ranního zápasu vypadal jako velmi vyrovnaná partie. Do druhého technického oddechového času se vedení přelévalo z jedné strany na druhou. Poté se ale na servis dostal Matouš Vancl. Při jeho podání jsme si skvělou obranou na síti i v poli vytvořili klíčový náskok, který jsme až do konce setu uhájili. Od druhého setu už máme zápas jasně v našich rukou. Výborným servisem, spolehlivou hrou našeho libera Matese Lexe a hlavně týmovým výkonem nepouštíme hosty vůbec do hry a za 75 minut vítězíme 3:0.

VK Ostrava - TJ Spartak Velké Meziříčí 3:0 (19,16,19)

Do odpoledního utkání soupeř nastupuje se změnami na nahrávce a smeči, kdy mladší hráči dostali šanci si zahrát. Také naše sestava se lehce pozměnila, když se kapitán Vojta Bauman přesunul z bloku na smeč a na střed nastoupil Ondra Muroň. Nic z toho náš výkon nerozhodilo a po další hodině opět vítězíme 3:0. Soupeři jasně ukazujeme, kdo bude mít psychicky navrch, pokud se potkáme v závěrečném turnaji.

Asi sedmdesátka diváků z řad rodičů, přítelkyň, rodinných příslušníků a dokonce učitelů našich hráčů, která se přišla podívat, mohla společně s námi slavit šest bodů. Jelikož se jednalo o poslední domácí zápas úspěšného ročníku 1998, připravili jsme jak pro sebe, tak pro fanoušky pozápasový raut s chlebíčky, cukrovím a šampaňským. Na domácí „rozlučku“ dorazili téměř všichni pozvaní. Také přišli hráči A-týmu, kteří v sobotu zvítězili v důležitém zápase 3:1 na nepřátelské půdě v Příbrami.

Všem zúčastněným děkujeme za podporu a doufáme, že nás co nejvíce rodičů, přítelkyň, kamarádů a známých přijede podpořit na finálový turnaj do Prahy, který se koná uprostřed května.

V tomto posledním utkání extraligy juniorů na domácí půdě nastoupili a reprezentovali tak náš klub: Vojtěch Bauman, Lukáš Vašina, Matouš Vancl, Jakub Dvořák, Mates Lex, Oliver Sedláček, Lubomír Mazoch, Ondřej Muroň, Tomáš Dvořák, Radim Závodský, Vojtěch Kalmár, Trenér: Lubomír Vašina