Lukáš Vašina – náš volejbalový Ferda Mravenec

Lukáš změnil školu a nové studium se mu lépe kombinuje s volejbalem. „Odešel jsem z gymnázia na klasickou střední školu v Ostravě – Porubě. Není tam tolik písemek a dá se to lépe zvládnout s tréninkem i zápasy,“ pochvaluje si Lukáš Vašina. 
Vašina je letos na roztrhání. Působí pod vedením svého otce Luboše jak v kadetském týmu české extraligy, tak juniorském týmu, který hraje nejen domácí nejvyšší soutěž, ale také část polské extraligy Slezského Vojvodství. „V kadetech jsme se dostali do elitní skupiny, což by nám mohlo zajistit brzy účast v play off. Mezi juniory jsme v extralize odskočili Beskydům a Novému Jičínu a máme dobrý předpoklad pro nasazení do vyřazovacích bojů. Utkání za juniory v Polsku nám zase ohromně pomáhají, zvlášť když narazíme na kvalitu z Jastrzębie nebo Częstochowy,“ rekapituluje Lukáš působení v našich mládežnických týmech. 
V mužské extraligové sestavě se už objevil jako náhradník na pár míčů v rámci ostrého zápasu, v Karlových Varech dostal šanci v základní sestavě. „Mates Lex měl antibiotika. Věděl jsem od středy, že budu hrát. Byl jsem dost nervózní, asi víc, než kdybychom hráli doma. Co se týká samotného zápasu, tak byla velká škoda čtvrtého setu. Mohli jsme ho dohrát a získat minimálně bod, ale soupeř měl více štěstí,“ vrací se Lukáš ke své velké premiéře mezi muži.