Bierny mi to hned půjčil a já byl v zápase, říká univerzál Radek Šoltys

V poháru dostal Radek Šoltys šanci v základní sestavě. „Byl to zase jeden z náročných zápasů s ČZU Praha. Chtěli jsme vyhrát a to se nám podařilo. Někteří kluci odpočívali a tak jsme dostali šanci my, co jsme doposud málo herně vytíženi. I když jsme dělali chyby a měli rezervy ve výkonu, postup se cení,“ vrací se Radek k pohárovému zápasu v hlavním městě. A jak viděl svůj výkon? „Statistiky z poháru oficiálně nejsou. Chápu, že jsem asi nebyl v útoku tolik vytížený jako Mates (Matěj Šmídl). Musím přiznat, že můj výkon mohl být lepší,“ dodává sebekriticky Radek Šoltys. 
V sobotním extraligovém utkání doma s Odolenou Vodou se dostal na palubovku v průběhu čtvrtého setu. „Pomohlo mi, že Odolka v té chvíli moc nebránila ani Matese. Bierny (nahrávač Mateusz Biernat) mi to půjčil a já jsem byl hned v zápase a mohl zakončovat i bez bloku,“ skromně hodnotí Šoltys svůj úspěšný vstup do zápasu, kde hned zaznamenal několik úspěšných útoků. Ten poslední v setu a jediný, který mu v zápase nevyšel, za stavu 23:24 znamenal konec setu a srovnání na 2:2. Náš univerzál přiznává, že ani nevěděl, kolik je momentální stav zápasu: „Kdybych to věděl, tak bych se snažil dostat míč přes síť technicky. Tak jsem se spálil na trojbloku. Naštěstí pátý set jsme odehráli bez chyb.“
V sobotu nás čeká zakončení první poloviny základní části na půdě silného Karlovarska. „ČZU Praha je podobně mladý celek jako my. Ti tam vyhráli 3:0, výborně jim šel servis. Snad i my překvapíme. Můžeme vyhrát i jednoznačně prohrát. Zranil se jim smečař Marek Zmrhal. Možná budou mít lepší příjem, ale mohli bychom lépe bránit jejich útoky,“ přemýšlí před dalším zápasem Radek Šoltys.