Odolena Voda - Pohled na statistiku zápasu očima Honzy Václavíka

Trošku štěstí, velká agresivita na útoku i podání, nezklopená hlava, to vše ve třetím setu pomohlo Odolce k jasnému vítězství 25:11.
Tento set hodně zamíchal s celkovou statistikou zápasu. V tomto setu: útok Odolka 78%, Ostrava 18%, Odolka žádná chyba v útoku a jen dvakrát se nechala zablokovat, Ostrava 6 chyb v útoku a 2 míče do bloku. 
Celkový příjem i servis měla Odolena Voda lehounce přesnější a efektivnější než my (Odolka pozitivní příjem 66%, exceletní 46% a dostala 3 esa, Ostrava pozitivní příjem 70%, exceletní 38% a 6 es). Blokařsky velmi vyrovnané utkání: 13 bodů pro oba týmy. Odolena Voda vyhrála i na plus-minus body: Ostrava +16, OV +23.
Každopádně i v tomto zápase se potvrzuje železné pravidlo, kdo má účinnější útočníky, zpravidla vyhrává zápasy. Rozdíl na útoku není velký, ale i výsledek byl těsný. V celkových bodech dokonce Odolena Voda zvítězila 105:101.
Ostrava “bouchala” na 50%, což je průměrné číslo. Odolena Voda odútočila na 46%, což je o něco průměrnější. V absolutní hodnotě to představuje 5 bodů.
Zajímavé individuální výkony ve statistice najdeme dvakrát, po jednom v každém družstvu. Slovenský reprezentační blokař v dresu Odolky Radoslav Prešinský dokázal, že zaslouženě patří do TOP 5 blokařů extraligy ligy. V tomto zápase si připsal hned 7 “poklic”. 
Střídajícímu Radku Šoltysovi se podařilo v úspěšnosti útoku dostat na velmi vysoké číslo a to 88 procent.  Z celkových 8 nahrávek proměnil v bod hned sedm a neudělal žádnou chybu (celkem jako tým jsme v ofenzívě udělali 18 nevynucených chyb!!). Radek svým výkonem v posledních dvou setech přispěl velkou, ale opravdu velkou měrou k vítězství v zápase. 
V sobotu jsme odehráli náš třetí tie-break v této sezoně a potřetí jsme vyhráli. Na toto se žádná statistika nevede, ale naznačuje to charakter družstva. Závěrečné páté sady nejsou o štěstí, naopak set je krátký a rozhoduje každý míč. Rozhoduje odvaha a nasazení. Nesedět v koutě, nečekat jak zápas dopadne, ale vyrvat ho soupeři z rukou. Být strůjcem svého osudu a ne mu přihlížet. To jsme včera předvedli, a proto jsme odcházeli spokojeni.
Ze statistik vybral Jan Václavík, asistent trenéra VK Ostrava
 
Statistika OV s Odolkou web
 
Statistika Odolka web