Vydřené vítězství s Odolkou v pěti setech

Extraliga mužů – 9. kolo
VK Ostrava – Aero Odolena Voda 3:2 (21,25,-11,-23,9)
VK Ostrava: Šmídl, Biernat, Kotas, David, Šulista, Janků – Lex. (Střídali: Balon, Lach, Vašina, Šoltys). Trenér Zdeněk Šmejkal. 
Aero Odolena Voda: Morales, Bartůněk, Prešinský, Pajma, Mauler, de Souza – Kotek. (Střídali: Hladík, Václavík). Trenér Jiří Vojík. 
1. set
Po vyrovnaném úvodu, kdy oba celky kazí dost podání. Výměny zakončují pestré varianty útoků. Po efektní rybičce Biernata při obraně v poli, jakoby hráči ožili. Rázem máme navrch na podání i v útoku, kde dominuje důraz Šulisty. Když Šmídl v souboji univerzálu zablokuje Moralese, hostujícímu útočníkovi se nelíbí, že mu náš kapitán „nasypal“ a stěžuje si u rozhodčího. Stížností hostů bylo v průběhu zápasu více, hlavním kritikem výroků rozhodčích je hostující kapitán a náš bývalý hráč Mauler. Za stavu 20:14 se zdá, že je osudu prvního setu rozhodnuto, ale při podání de Souzy náskok ztrácíme. V závěru nám pomůže nevynucená chyba a nečisté hraní míče v podání Maulera a jdeme do vedení. 
2. set
V mnohém se opakuje scénář z prvního setu. Úvod je přetahovaná o každý bod. Pak nás nastartuje úspěšný blok Davida a perfektní distribuce nahrávek Biernata, který zatěžuje pravidelně všechny útočníky. Před koncovkou vedeme 19:15, pak dokonce 24:21, ale hosté při podání Maulera odvrátí tři setboly. Odolka jde do vedení, má i setbol. S notnou dávkou štěstí se i my dostaneme po bloku Biernata k setbolu a po jeho následném podání jdeme do nadějného vedení dva nula. 
3. set
Po druhém setu trenér Šmejkal varuje před ztrátou koncentrace v koncovce druhého setu. Jeho slovy byla marná. Ve třetím setu úplně vypadneme z role. Držíme se ještě do prvního oddechového času, ale pak Odolka přitlačí na podání a my kupíme neskutečně množství chyb od příjmu až k útoku. Náskok hostů narůstá rychlostí světla. Trenér Šmejkal zkouší poslat na palubovku Balona s Lachem, ale hosté dominují. Uhrajeme nakonec jen jedenáct bodů a zápas pokračuje. 
4. set
V úvodu této sady nám pomůže červená karta pro hostujícího vedoucího mužstva Havláta, který nevhodně protestuje proti výroku rozhodčích, že posoudili útok hostí do pásky, i když se na jeho odrazu podílel i náš blokující hráč. Sporný moment nám tak získává dva body. Jeden za červenou kartu.  Postupně vybojované vedení 11:6 nám nevystačí. Na servis přichází de Souza a v hlavách se začíná vracet předcházející set. Vyrovnává. Chvíli je to boj o každý míč. Do zápasu přichází druhý univerzál Šoltys. Předvede několik dobrých úderů, ale nakonec je zablokovaný a po prohrané vyrovnané koncovce se jde do zkrácené hry. 
5. set
Do zkrácené hry jdeme od začátku důrazně za druhým bodem. Při podání Janků vedeme 3:0, pak 5:1. Skvěle bráníme a získáváme dohrávané míče. Strany se střídají za stavu 8:5, ale za stavu 10:5 se zdá být rozhodnuto. Těsně před koncem zápasu nachytá na příjmu Biernat dobrým servisem Maulera. Utkání končí pokaženým podáním hostujícího nahrávače Bartůňka.