Transfúze Jakuba Balona oživila v Praze celý tým

„Bylo to asi za stavu 10:7 pro soupeře. Matěj si potřeboval odpočinout a hlavně jsem měl dát týmu nový impuls a vlít mu čerstvou krev do žil, což se snad podařilo,“ vrací se Jakub Balon k momentu, kdy vstoupil do vypjatého zápasu. „Atmosféra byla v Praze v tu chvíli hodně bouřlivá, fanoušci hecovali své hráče k blížícímu se vítězství. Nevadilo mi to, taková atmosféra k volejbalu patří,“ říká Balon na adresu domácích fanoušků. 
Podle Jakuba byl klíčový hned jeho první míč. „Zablokoval jsem domácího Kuboše a začalo se mi dařit. Cítil jsem, že to nějak jde samo,“ pochvaluje si Balon. V závěru čtvrtého setu ukončil přetahovanou esem. „Zkusil jsem skákavý servis na domácího Krajčoviče a jsem rád, že mi to vyšlo,“ popisuje Balon moment, kdy zápas poslal do pátého setu. 
„V tom utkání jsme ukázali, že máme bojového ducha. Po prvním jasně vyhraném setu, kdy jsme Prahu rozmetali, se nám najednou nedařilo. Ale dokázali jsme, že se umíme zvednout i z takového složitého průběhu zápasu. Nejen mně hodně pomohl tradiční klidný výkon Biernyho na nahrávce. On je neskutečně klidný a nepanikaří za žádného stavu. To cítí celý tým,“ pochvaluje si spolupráci s nahrávačem Jakub Balon. 
Po dvou dnech v posilovně se nyní tým začne herně připravovat na pondělní šlágr 7. kola extraligy, ve kterém od 18 hodin budeme doma v hale Sareza hostit vedoucí Kladno. „Budeme pilovat formu a soustředit se na jejich hráče. Na Kladno se už všichni připravujeme i sami doma, pouštíme si jejich zápasy. Věřím, že vyhrajeme a potěšíme tak naše fanoušky,“ dodává k následujícímu důležitému zápasu Jakub Balon.