ČZU Praha - Pohled na statistiku zápasu očima Honzy Václavíka

Zápas jsme začali výborně a ČZU přehráli na všech frontách. Na podání my 4 esa, Praha žádné, na bloku my 4, Praha žádný bod. V útoku procentní úspěšnost 62:25 v náš prospěch. První set byl jediný, který nedošel do dramatické koncovky.
ČZU od druhého setu začala hrát stejný volejbal jako při vítězství nad Karlovarskem. Výrazně zlepšili podání. Nasázeli nám ve druhém setu 6 es a to pouze při třech chybách. I celkových 12 es při 19 chybách je hodně vysoké číslo. Právě na přihrávce musíme zapracovat a snížit počet soupeřových es na zápas.
Další dva sety jsme tahali za kratší konec, ač byl stav poměrně vyrovnaný. Dokonce 4. set už začínal „smrdět“ porážkou a hrozilo, že z Prahy odjedeme bez bodu. Zlomový okamžik nastal, když trenér Šmejkal ke konci setu „vypustil“ na plac Kubu Balona. Výkonem a entuziazmem nás dotlačil do tie-breaku. V něm jsme již kolektivním výkonem porazili nevypočitatelný tým ČZU.
Výkon Jakuba Balona potvrzují čísla ze statistik. Za koncovku čtvrtého setu a zkrácený set stihl: 9 podání, z toho 1 eso, úspěšnost 59% na útoku a také jeden blok. Celkem za tu chvíli uhrál 12 bodů.
Další zajímavostí je 5 bloků Mateusze Biernata z celkových 16 bloků týmu v zápase. Mateusz se tak se svými 13 bloky v sezoně dostal na 10. místo ve statistikách dosavadního průběhu extraligy.
Ze statistik vybral Jan Václavík, asistent trenéra VK Ostrava