Máme výhru, ale pronásleduje nás šedivka na podání

Kapitán Benátek nad Jizerou Pavel Bartoš pro stránky Českého volejbalového svazu k utkání uvedl: "Dnes jsme udělali strašně moc chyb, nehráli jsme tak jako dva zápasy předtím. Myslím si, že je to hlavně dnes moje chyba, nedokázal jsem se s tím srovnat."
Trenér Benátek nad Jizerou Pavel Třešňák dodal: "Nejhorší je, když skončí utkání a ty máš pocit, že jsi mohl udělat daleko víc, a to je přesně ten případ dnešního zápasu. Pouze ve čtvrtém setu se hrál kvalitní volejbal a koncovku jsme bohužel neuhráli, což rozhodlo."
Náš hlavní trenér Zdeněk Šmejkal si všiml hodně chyb na podání. "S dnešní výhrou jsem spokojený, ale pronásleduje nás šedivka na podání. Byla tam z naší strany spousta nevynucených chyb a měli jsme štěstí, že Benátky toho nevyužily a měly také hodně chyb jak na podání, tak na útoku," zhodnotil nejprve trenér samotný průběh zápasu. Ve druhém setu naši hráči vyhořeli a uhráli jen dvanáct bodů. "Benátky přitlačily na podání a to jim vycházelo. My jsme měli velké problémy na příjmu a chybovali jsme v útoku. Kazili jsme jednoduché míče, na palubovce byl zmatek. Neplnili jsme úkoly při bránění a pak nás Benátky logicky rozebraly. Snažili jsme se jen vystřídat, mladá krev, co přišla, to trochu zabrzdila. Kluci co si šli dopočinout, mohli na další set jít s čistou hlavou," dodal Zdeněk Šmejkal k hodně nevydařené pasáži zápasu. 
Třetí extraligovou výhru náš kouč nepřeceňuje. "Je to nadplán, ale musíme uznat, že oproti minulým létům máme dosti výhodný los a pro nás horší zápasy ještě příjdou. Zároveň dodávám, že i my snad budeme hrát lépe. I když jsme měli jak s Ústím, tak s Benátkami slabší pasáže, tým ukázal, že má vnitřní sílu a morál a otočili jsme to. Kluci ukázali bojovnost a charakter a to je to, co jsme očekávali od velkých změn v letní přestávce," zdůraznil Zdeněk Šmejkal. 
Kapitán týmu Matěj Šmídl viděl první tři sety dosti velkou houpačku ve skóre. "Bylo to pro nás těžké utkání. Jednou jsme vedli o deset bodů my, pak oni. Cením si toho, jak jsme vybojovali čtvrtý set v koncovce. Zatím je zvládáme. Budu se opakovat, ale my chceme vytvořit doma nedobytnou tvrz a zatím se nám to daří," řekl Matěj Šmídl. 
Asistent trenéra Honza Václavík si uvědomoval, že chvílemi to nebyl tolik líbivý volejbal. "Ano, bylo to docela škaredé hlavně velkým počtem zkažených podání na obou stranách. My jsme ty tři sety dodržovali systém a disciplínu. Dvakrát jsme je přejeli a jednou zvládli vyrovnaný závěr. Toho si ceníme," dodal Honza Václavík.