Tříbodový dárek Pavlu Žurkovi - za tři body jsme porazili Benátky!

VK Ostrava - Benátky nad Jizerou 3:1 (19,-12,21,25)
VK Ostrava: Biernat - Šmídl - Kotas, David - Šulista, Janků - Lex. (Dvořák, Balon, Vašina).
Benátky nad Jizerou: Bartoš - Sergeev - Dittrich, Koláček - Moník, Němeček - Sadílek. (Celerýn, Nesvačil, Vachoušek, Ticháček).  
Máme výborný vstup do utkání. Po nevynucené chybě Moníka vedeme 4:1. Halu rozjásá krásný příjem Lexe na servis Němečka a na druhou přes hrající Biernat. Tlačíme hosty kvalitním plachtícím podáním. Při Kotasově plachtě vedeme 9:4. Janků je na bloku i u kvalitního servisu, po jeho esu vedeme 12:7. Čteme skvěle na bloku ruského univerzála Sergeeva. Ten se do zápasu snaží dostat přímým bodem z podání. Němeček nachytá Šulitu na příjmu a hosté se po další nevynucené chybě Šmídla přibližují na tři body. Výbornou obranou na síti a v poli donutíme hostujícího trenéra Třešňáka vzít si před koncovkou za stavu 20:15 oddechový čas. Hosté se nevzdávají, po esu Bartoše na Janků si bere oddechový čas pro změnu náš trenér Zdeněk Šmejkal. Za stavu 23:18 se na servis podívá do utkání Jakub Dvořák. Setbol zajistí dohrávkou Šulista. Zkaženým podáním Dittricha končí set, který jsme po zásluze vyhráli s přehledem 25:19. 
Po prvním setu blahopřál manažer klubu Tomáš Zedník a místopředseda správní rady Tomáš Dvořák k padesátým narozeninám předsedovi správní rady Pavlu Žurkovi. 
Druhý set začínají hosté zostra a při podání Moníka si za stavu 0:3 musí brát Zdeněk Šmejkal timeout. Hosté chytrými krátkými servisy navyšují své vedení. Ztrácíme pět bodů při prvním technickém oddechovém čase. Nedaří se nám zhola nic a Zdeněk Šmejkal podruhé přerušuje zápas za hrozivého stavu 4:12. Za stavu 5:16 odchází dvojice Janků, Šmídl a přichází Balon s Dvořákem. S Moníkovým podáním si nevíme rady. Kupíme technické chyby, na nahrávce střídá Biernata Vašina. Set se jen dohrává, hosté v poklidu hlídají obří náskok a vítězí v poměru 12:25. 
Z dílčího debaklu se snažíme otřepat a vstup do třetí sady si hlídáme. Šulista ukončuje dlouhatánskou rozehru a vedeme 5:1. I když se hosté dostanou na dohled, deska Šmídla na Moníka znamená vedení 11:7. Máme dohrávky a za stavu 13:7 si bere oddechový čas hostující trenér Třešňák. Na druhý tehcnický odechový čas jdeme s vysokým vedením 16:9. Jsme zpátky v zápase s výkonem z prvního setu. Do koncovky máme pohodlný náskok 20:13. Jenže nám dělá problémy Koláčkovo podání a hosté stahují na čtyři body. Zachraňuje nás blok hostů v síti. Výbornou sadu hraje v útoku na smeči Šulista. Setbol nám daruje nevynucenou chybou Moník. Hosté odvrátí při Moníkově podání tři setboly. Rozhodčí předvedou v koncovce sporné výroky na obě strany.
Do čtvrtého setu mění hosté údernost na smeči a Němečka nahrazuje Vachoušek. Trápí nás bloky v síti, Benátky vedou 4:6. Hostům hraje dobře v útoku Moník a drží si dvoubodový náskok. Srovnáváme na 10:10, když nám zafunguje obrana na síti. Po dlouhé době jdeme do vedení 15:14, když s kapitánem Šmídlem hraje nejprve páska a poté chytře přehraje bloky. Benátky mažou náš dvoubový náskok - čtvrtý set je očekávanou vyrovnanou bitvou. Oba týmy před koncovkou kazí podání. Do vyvrcholení setu jdou hosté s jednobodovým náskokem po nevynucené chybě Šmídla. Je to boj o každý míč, výborně z naší strany ztrátuje Janků. Po nevynucené chybě Sergeeva jsme dva body od výhry. Mečbol nám daruje Moník zkaženým podáním. Vachoušek ho důrazně odvrací. Na servis přichází Ticháček a daruje nám druhý mečbol. Vachoušek je opět proti. Třetí šanci vybojuje důrazným útokem Šulista a Koláček zahraje následně úder o pásku. Vítězná série pokračuje.    
2016 10 29 185337 DC7 0531