Náš volejbalový vlak vyjíždí z Ústí nad Labem opět s bodovým nákladem

Extraliga mužů - 2. kolo
Ústí nad Labem - VK Ostrava 1:3 (21,-24,-18,-23)
Ústí nad Labem: Ulč - Nesvačil - Vodvárka, Boehl - Šulava Marek, Tibitanzl Martin - Kořínek. (Pereira,Kohlmannn,Hrdý). Trenér Petr Brom. 
VK Ostrava: Biernat - Šmídl - Kotas, David - Šulista, Janků - Lex. (Balon, Dvořák). Trenér Zdeněk Šmejkal. 
Domácí vstupují do zápasu jako velká voda a hned zasypou Matěje Lexe dvěma přímými body z podání. Ústí donutí Zdeňka Šmejkala k brzkému timeoutu. Soupeř má dohrávky, výborně brání na síti. Když se k tomu přidají technické chyby, jdeme do druhého technického oddechového času za stavu 16:10. Jsme v tuto chvíli v zápase jako ti druzí. Když se zpřesněnou hrou dostaneme do stavu 21:20, sami si koncovku pokazíme. Domácí set dohrají dvěma útoky středem. 
Na začátku druhého setu zlepšíme obranu na síti. Biernatova plachta dělá soupeři problémy. Občas sice diskutujeme u sporných výroků s rozhodčím, ale náš výkon se pomalu ale jistě zlepšuje. Stav 22:19 v koncovce pro domácí dokážeme vymazat. Koncovku nakonec Kotasem a Šulistou uhrajeme a jsme zpátky v zápase. 
Třetí set je nejlepší pasáží zápasu. Od začátku na soupeře tlačíme agresivním podáním i útoky. Netrápí nás příjem a domácí jen honí míč z roho do rohu. Biernat podáním dělá domácím v poli pěknou paseku. Za stavu 10:17 sice domácí pěti body v řadě sadu chtějí zdramatizovat. Jenže kluci jsou ve zdravém laufu. Je škoda, že doposud bez problémový přenos z Ústí tím skončil. Asi nikdo nebyl přítomen u postavené kamery, protože ta přešla do demo verze a místo zápsu probíhalo nastavení menu. 
Takže poslední set jen telegraficky. Byla to přetahovaná, každý z týmů nevedl o více než dva body. Do koncovky sice šli hráči Ústí s vedením 21:18, ale když využijeme druhý mečbol, je opojný pocit z výhry náš. 
Pro stránky ČVF pronesli trenéři a kapitáni obou týmu následující hodnocení: 
Jakub Ulč (kapitán domácích): "Naše nepozornost v důležitých chvílích. Opět chyby hráčů v síti, nekoncentrovanost v koncovkách nás stálo lepší výsledek."
Petr Brom (trenér domácích): "Vyrovnaný zápa. O našem lepším výsledku rozhodly nedohrané koncovky 2. a 4. setu, které jsme soupeři našema fatálníma chybama darovali."
Matěj Šmídl (kapitán hostů): "Myslím si že se ukázalo jaký jsme tým a v těžkých chvílích se umíme zastoupit. Byl to velice těžký zápas a jsem moc rád, že jsme to zvládli za tři body."
Zdeněk Šmejkal (kapitán hostů): "Vyrovnaný zápas, ve kterém jsme v důležitých okamžicích udělali méně nevynucených chyb a i se štěstím si odvážíme tři body."