Ondřej Lach - vrátil jsem se kvůli starému vedení klubu!

"V Beskydech jsme bojovali dlouho o tu první ligu. Byla domluva s Pálkovicemi, že až bude tým ve Frýdku - Místku konkurenceschopný, přesune se druhá liga do Beskyd. Tam jsme se dlouho přetahovali s Bučovicemi a postup se nedařil. Bučovice nás porážely, ale taky nahoru do první ligy nechtěly, protože tato soutěž se hraje podobně jako extraliga a je časově náročná na cestování. Nakonec se postup podařil v tříčlenné baráži, kdy při neúčasti jednoho týmu postupovali dva ze tří a nahory šly jak Beskydy, tak Tesla Brno," hodnotí loňskou sezonu v druhé lize před návratem do Ostravy Ondřej Lach. 
Postupovou sezonu nakonec ve Frýdku - Místku nedokončil. "Bylo nás tam hodně blokařů - já, Přema Kubala, Pavel Srkal a ještě jeden mlaďoch, a tak jsem šel na druhou polovinu sezony hrát za Baňskou univerzitu, která je B týmem Beskyd a hraje také druhou ligu. Po sezoně jsem měl nabídku jak z Baňské, tak z Bučovic. Za Baňskou jsem již nechtěl hrát a Bučovice byly pro mne náročné na cestování. Proto jsem byl velmi potěšen, že se ozvali Tomáš Zedník, Zdeněk Šmejkal nebo Honza Václavík, abych šel hrát zpátky do Ostravy. Nikdy bych se nevrátil, kdyby se právě nevrátilo staré vedení, s kterým jsem zažil tolik krásného včetně zisku extraligového titulu," říká Ondra k okolnostem návratu do našeho klubu. 
Před včerejším pohárovým zápase se samozřejme špičkoval s Tomášem Plichtou. "Bylo jasné, že pokud podáme soustředěný standardní výkon, musíme postoupit. Jsem rád, jak k tomu kluci přistoupili a i přes komplikaci ve třetím setu jsme to nakonec dohráli a postoupili," dodává Ondra Lach k pohárovému postupu.