Přes Beskydy míříme do 3. kola domácího poháru

2. kolo českého poháru
Black Volley Beskydy - VK Ostrava 0:3 (-20,-22,-23)
VK Ostrava: Šmídl - Biernat - Kotas, David - Šulista, Janků - Lex. (Balon, Vašina).
Do zápasu s nahecovaným soupeřem jdeme s extraligovou základní sestavou a hned ukazujeme, kdo bude na palubovce pánem. Pestrou hrou si vytváříme ihned náskok. Matěj Šmídl skládá i přes vysoký trojblok. Domácí kazí dost servis, naopak Honza David vystřihne eso a u druhého technického oddechového času vedeme pohodlně 10:16. Pak sice Plichta dobrým servisem donutí Zdeňka Šmejkala k timeoutu, ale dobrou obranou na síti si stále hlídáme náskok třech až šesti bodů. Na setbol zahraje pipe David Janků a set ukončuje Petr Šulista. 
Domácí mají dobrý vstup do druhého setu. Do zápasu nastupuje Pavel Srkal a je na bloku cítit. Beskydy vedou 7:4, ale pak přijde na plachtu Mateusz Biernat a předvede úžasnou sérii osmi bodů. Pak si náš nahrávač po chytrém podání Matěje Šmídla i zasmečuje. Na závěr setu, kdy domácí při podání Pavla Srkala ožijí, jde na nahrávku Lukáš Vašina. 
Domácí bojují jak lvi, ale my si i druhý se zkušeně pohlídáme. Po lajně zahraje na setbol David Janků a nekompromisně stejně jako první set ukončuje Petr Šulista. Třetí se byl nejvyrovnanější. Domácí jsou vepředu, ale Matěj Šmídl má kvalitní servis. Vysokou úroveň plachtícího podání nadále drží Mateusz Biernat. Po polovině setu při podání Kozáka domácí odskakují postupně až na čtyři body a chtějí zápas prodloužit. Koncovka je jak na houpačce. Smažeme náskok Beskyd, za stavu 22:19 to s námi nevypadá dobře. Zdeněk Šmejkal si vezme timeout a kluci zaberou. David Janků trefí eso, pak domácí útočí do pásky. Za stavu 23:23 předvede výborný jednoblok Václav Kotas a zápas končí nevynucenou chybou Plichty. 
"Jsem strašně rád, že jsme dnes vyhráli 3:0. Beskydy kralují první lize a vyhrávají tam zatím celkem jednoznačně. Bylo jasné, že na nás budou nahecovaní ještě více, než obvykle. Zase jsme sice neudrželi laťku stejně vysoko po celý zápas, jako tomu bylo v lize s Příbrami, ale jak kluci uhráli třetí set, to značí, že náš tým má ducha a za to jsme velmi rádi," řekl po utkání asistent trenéra Jan Václavík.