Petra Šulistu přivábila do našeho klubu osoba trenéra Zdeňka Šmejkala

 

Kdysi jsi pro klubový web Českých Budějovic říkal, že pracuješ na studování vysoké školy? Jak se to časem podařilo?

Studium jsem ukončil na konci prvního ročníku, rozhodl jsem se totiž, že chci dát volejbalu všechno, a bylo strašně těžké skloubit tréninky klubové s tréninky na fakultě. To ale neznamená, že jsem s vysokou školou skončil definitivně.

Jsi odchovancem Českých Budějovic? Jsi v kontaktu s bývalými spoluhráči?

Jsem odchovancem Českého Krumlova, kde mě trénoval můj tatínek a kde teď trénuje i můj bratr. Do Budějovic jsem přišel až jako kadet a pokračoval až do mužů, kde jsem byl 3 roky. V kontaktu s bývalými spoluhráči jsem hlavně v létě během našeho volejbalového tábora pro děti, který s pár lidmi už osm let pořádáme.

Proč jsi odcházel z Českých Budějovic do Příbrami?

Protože jsem byl v Budějovicích vlastně od 15 let, chtěl jsem také i změnu, ale hlavně jsem potřeboval stabilně hrát. Budějovice jsou výborný klub, na každém postu jsou hráči vyrovnané výkonnosti, není úplně jednoduché se jako mladý a nezkušený hráč dostat přes ostřílené a vyhrané borce pravidelně na hřiště.

Jak vzpomínáš na angažmá v Příbrami?

S láskou. V Příbrami jsme měli asi nejlepší partu, kterou jsem zažil, na příbramské fanoušky nezapomenu nikdy! Zároveň jsem si v Příbrami našel přítelkyni, spolu jsme také odešli do Ostravy.

Jak vznikla tvoje přezdívka Šulda? Nebo v Ostravě máš již jinou?

Šulda je moje přezdívka už od 3. třídy, je to zkratka mého příjmení.

Jak došlo ke kontaktu s naším klubem a přestupu do Ostravy?

Byl to trochu kolotoč. Měl jsem nabídku ze zahraničí, ale trenér, se kterým jsem jednal, byl nakonec odvolán, takže z nabídky sešlo. Do Ostravy mě lákalo právě jméno trenéra Šmejkala, chtěl jsem si vyzkoušet pod ním trénovat.

Na začátku letní přípravy jsi mluvil, že jsi využil v přestávce mezi sezonami kondičního trenéra? Jak vypadala tvá příprava v tvém osobním volnu?

Už tři roky mě trénuje Daniel Fekl a Marie Theerová z českobudějovického Fitness 14 a vynikající atletický trenér Jiří Couf. Je strašně moc věcí, na kterých pracujeme, ale konkrétní věci nechci prozrazovat.

Jak hodnotíš průběh a výsledky v přípravě?

Vyhráli jsme 5 turnajů a prohráli jsme zatím jenom 3 zápasy, takže jsem spokojený. První prověrka naší přípravy bude15. října proti Příbrami.

Co očekáváš od své první sezony v našem týmu?

Chtěl bych se od trenéra naučit co nejvíc věcí. Hrát stabilně bez větších výkyvů, mít radost ze všech zápasů a snažit se co nejvíc pobavit fanoušky.