Po Davidu Konečném a Matěji Šmídlovi vítáme v Ostravě dalšího borce z Letovic!

Pocházíš z Letovic. Znal jsi přes volejbal osobně Matěje Šmídla a Davida Konečného, který odsud také pochází?

Ano, pocházím z Letovic. Samozřejmě znám oba dva borce osobně, s Matějem se známé v podstatě od kočárku a s Koncem se vídám pravidelně pres léto na turnaji u nás v Lazinově.

Proč jsi nakonec na vrcholové úrovni dal přednost volejbalu před tenisem?

Tak dostal jsem nabídku do juniorské reprezentace a už se to tak nějak vezlo. Pak už nebyl na tenis čas a volba byla jasná - jen volejbal.

Jsi extraligovým juniorským mistrem v týmu Volejbal Brno. Působil si také v juniorské reprezentaci? 

Ano, v Brně jsme vyhráli po velkém boji titul s juniory. V juniorské reprezentaci jsem byl necelé dva roky, působil jsem dokonce i jako kapitán a na mistrovství Evropy jsme skončili na krásném 6. místě.

Kolik jsi toho odehrál v extraligovém týmu Brna?

V extraligovém týmu Brna jsem toho moc neodehrál, ale dostal jsem příležitost se podívat do extraligy, za což Brnu děkuji.

Jak se zrodil tvůj přestup do Karlovarska?

Můj přestup se zrodil právě po výhře juniorského titulu, když mě kontaktoval Jakub Novotný a společně jsme se domluvili na angažmá v Karlových Varech.

Jak hodnotíš své angažmá v Karlových Varech?

Určitě velice kladně, dostal jsem mnoho příležitostí v zápasech a poznal spoustu super lidí. Nemohl jsem si na nic stěžovat a určité bych se tam jednou chtěl vrátit.

Jak se zrodil tvůj přestup do Ostravy? 

Přestup se zrodil jednoduše. Karlovarsko posílilo na mém postu a já si říkal, ze bych už moc nehrál, a pro mě jako mladého hráče by to nebylo zrovna nejlepší, tak jsem se rozhodl jít do Ostravy.

Co očekáváš od svého působení v našem týmu?

Očekávám, že budu platným hráčem pro tým a pomohu mu k úspěchu v sezoně.