Dariusz Luks – nový trenér pro příští sezony

Novým trenérem VK Ostrava bude v dalších dvou sezonách Dariusz Luks. Přichází z předního polského klubu Jastrzębski Węgiel, účastníka letošního semifinále Ligy mistrů. Podpisem dvouleté smlouvy rozšiřujeme naší spolupráci s tímto polským velkoklubem.

V současné době je Dariusz Luks hlavním trenérem a koordinátorem Akademie Talentow v Jastrzebski Wegiel, ale má za sebou i šestisezonní zkušenost z polské Plusligy a dalšího působení v polské 1. i 2.lize mužů i žen. Podmínkou smlouvy je setrvání našeho mužského týmu v extralize.
Na baráž tým připravuje stále Jakub Salon, který se v příští sezoně stěhuje do Karlových Varů, kde bude asistentem nového trenéra Martina Kopa. Po týdenním volnu začal náš tým už před čtrnácti dny s přípravou na barážová utkání. Fyzickou přípravu vede staronový kondiční trenér David Ulrych.
Kondiční a herní příprava je zpestřena řadou dalších činností, například výšlapem na Skalku s regenerací ve spolupracujícím Hotelu Yura v Čeladné, návštěvou Báňské záchranné služby nebo zvýšenou regenerací ve spolupracujícím Kryocentru
Přípravná utkání máme naplánována na každý týden minimálně jedno. Soupeři nám budou Beskydy, Myjava, Bialsko-Biala, Jaworzno, Sokol Wien, Andrychów.

Pro baráž jsou Dobřichovice naším jediným možným soupeřem. Jejich tým už je ve finále a nyní čeká na soupeře z druhého semifinálového souboje. Tam je stav mezi Teslou Brno a Libercem B před sobotním rozhodujícím utkáním vyrovnaný 1:1. Právo účastnit se baráže má pouze vítěz 1.ligy, ale týmy z Brna a Liberce v případě vítězství extraligu nemůžou hrát z důvodu, že jejich vlastníci už v extralize své týmy mají.
Zápasy baráže proběhnou v termínech 28. a 29.dubna od 18 hod. v naší hale, 5., 6. května venku a případně 8.května zase u nás.

Luks pod text