Vedení klubu rozhodlo o posílení týmu

„Vzhledem k tomu, že náš extraligový tým mužů je v tabulce na posledním místě, snaží se vedení klubu změnit nastavení týmu hráčským doplněním,“ uvedl manažer VK Ostrava Tomáš Zedník. „Už dva týdny probíhají jednání s možnými hráči, kteří by mohli klub posílit ještě v závěru základní části extraligy, případně v možné baráži. Jejich jména ještě nechceme zveřejnit. Jednání zatím provází řada nejasností.“
Soupisky se musí po přestupech uzavřít k 31. lednu. „Kvůli stále trvajícímu nedostatku financí vedení klubu zároveň jedná s možnými přispěvovateli a hledá potřebné finanční prostředky, které by pomohly realizovat doplnění týmu,“ doplnil Tomáš Zedník.
A jaká je situace před závěrem základní části? Po změně z minulého týdne bude v extralize opět 13 účastníků a do baráže padá jen poslední tým extraligy. Pokud nechceme do baráže, musíme dohnat alespoň jeden tým. Zbývá nám odehrát ještě šest utkání. Jsme na posledním místě a na nejbližšího soupeře Benátky ztrácíme osm bodů. Na ostatní soupeře je to už deset a více bodů. S Benátkami se ještě utkáme doma 11.2.
Pro případné přímé udržení v extralize musíme Benátky porazit a ještě v dalších pěti utkáních získat o dvě vítězství více než tento soupeř. Kromě dnešního zápasu nám ještě zbývají souboje v Brně (21.1.), doma s Kladnem (28.1.), v Odoleně Vodě (4.2.), v Příbrami (18.2.) a nakonec doma s Karlovarskem (4.3.).
Baráž se odehraje na přelomu dubna a května na tři vítězné zápasy s nejlepším družstvem 1.ligy.