Ze zápasu se Zlínem potřebujeme všechny body

Mise poslední naděje pokračuje. Ještě pořád se můžeme odpoutat z posledního místa a dosáhnout se tak na umístění zaručující záchranu v soutěži bez nutnosti hrát baráž. V sobotu 14. ledna od 17 hodin však musíme doma bezpodmínečně porazit v domácí hale Fatru Zlín.
V minulém utkání jsme potřebovali proti Ústí nad Labem získat více než jeden bod a nebyli jsme od toho daleko. Nakonec jsme prohráli 15:13 ve zkrácené hře. Jelikož Benátky nad Jizerou získaly doma bod proti Českým Budějovicím a Beskydy dokonce porazily bez ztráty setu Odolenu Vodu, ztrácíme nyní na definitivní udržení osm bodů. Zlín musíme porazit, abychom měli další naději, že ještě dostaneme pod sebe týmy Benátek nad Jizerou a Příbrami, proti kterým ještě budeme ve zbytku základní části extraligy hrát.
Zlínu máme co vracet. V prvním utkání jsme na palubovce soupeře prohráli 3:0 (22,17,22). Zlín před sezonou posílil a po loňské, která připomínala bez hrozby sestupu tu naši letošní, je na herním i výsledkovém vzestupu. Svěřenci Přemysla Obdržálka jsou v nesmírně vyrovnaném středu tabulky ve hře o předkolo play off, když ze 17 zápasů 6 vyhráli a jsou devátí. Naposledy měl Zlín o uplynulém víkendu těžký domácí dvojzápas, kdy jak v extraligovém, tak pohárovém klání prohrál 0:3 s favorizovanými Lvy Praha.
Přijďte v sobotu 14. ledna od 17 hodin povzbudit naše hráče v dalším extraligovém utkání.