V Ústí jsme sahali na tři body, vezeme ale jen jeden

Zase pět setů s Ústím nad Labem a zase prohra ve zkrácené hře. V lichých setech jsme byli jasně nad soupeřem, v sudých se to otočilo. Zkrácenou hru jsme prohráli nejtěsnějším možným poměrem a naše účast v baráži nabírá čím dál více jasnějších obrysů.
Extraliga mužů – 19. kolo
SVK Ústí nad Labem – VK Ostrava 3:2 (-20,20,-19,18,13)
VK Ostrava: Vašíček, Mazoch, Polynski, Muroň, Jarosinski, Fořt – Vancl. Střídali: Blažej, Dvořák, Bauman. Trenér Richard Vlkolinský.
Úvod zápasu nám vychází. Po dobrém servisu Polynského vedeme 1:3, nepřesné nahrávce domácího Srby 5:8. Po krásném bloku Polynského máme k dobru čtyři body (6:10). Vzápětí Mazoch vytlouká domácí bloky, ale vedení o pět bodů nám nestačí. Důrazný Suda srovnává na 14:14. Od tohoto stavu máme zase nad soupeřem navrch. Dobře podává Muroň, domácí kupí nevynucené chyby. Po výborném podání Fořta vedeme 16:21 a první sadu ukončuje esem Jarosinski (20:25).
Ve druhém setu se karta obrací. Dvakrát se nedokážeme popasovat s plachtícím podáním domácího blokaře Baláže. Poprvé rychle prohráváme 6:1, a i když se do podání parádně opře Mazoch a stále jsme na dohled tří až čtyř bodů. Při druhém pobytu Baláže za koncovou čarou je to již hrozivých 17:9. Po útoku Bereho středem je to 19:10. Naši hráči bojují. Postupně snižují až na 21:18, kdy parádní eso vystřihne Blažej. Jenže dobrou obranu v poli nepřetavíme v následné bodové dohrávky, a tak se připravíme o dramatičtější koncovku (25:20).
Jak je důležitý vstup do setu, o tom se přesvědčujeme na začátku toho třetího. Tlačíme na podání, domácí vyrábí nevynucené chyby. Po bloku Polynského vedeme 6:10. Když je ubráněn Mazoch, je to 11:12, ale k vyrovnání soupeře již v tomto setu nepustíme. Výborně podává Vašíček, skvělým vystoupením za koncovou čarou se přidávají Mazoch a Jarosinski. Pohodlně v tomto setu dokráčíme k jistotě zisku minimálně jednoho bodu (19:25).
Čtvrtý set je vyrovnaný, dokonce vedeme 10:12. V této části hry nám rozhodčí již podruhé písknou špatné postavení před servisem soupeře. Naše hra se následně výrazně zhorší. Špatný příjem, nepřesný útok. Za stavu 19:14 po dalším špatném příjmu na servis domácího Lanka je jasné, že i podruhé v sezoně se zápas těchto soupeřů bude rozhodovat až ve zkrácené hře. Po zkaženém podání Mazocha prohráváme čtvrtou sadu 25:18.
V rozhodujícím setu se nám podaří srovnat dvoubodový náskok soupeře a po esu Mazocha jdeme do vedení 10:11. Domácí srovnají a po zmatcích při našem střídání nejsme schopni se zkoncentrovat a je z toho stav 13:11. Naději nám dá esem Jarosinski, ale domácí si už náskok pohlídají a vítězí 15:13.