Ani pět mečbolů nevedlo k vítězství v derby

Velmi blízko jsme byli k alespoň dvoubodovému vítězství v derby utkání s Black Volley Beskydy, ale neproměnili jsme ve zkrácené hře ani jeden z pěti mečbolů. Soupeř využil ten druhý a na 11. místě tabulka znamenající definitivní záchranu v soutěži má na náš poslední tým náskok sedmi bodů.
Extraliga mužů – 15. kolo
Black Volley Beskydy – VK Ostrava 3:2 (-18,14,23,-22,19)
VK Ostrava: Vašíček, Dvořák, Bauman, Muroň, Jarosinski, Mazoch – Vancl. Střídali: Blažej, Fořt. Trenér Richard Vlkolinský.
Do zápasu jsme nastoupili bez blokaře Polynského, kterého nahradil Bauman. Kapitán Fořt zůstal pouze na lavičce. První dva body získává soupeř po podání Provazníka. Na 2:3 při podání Vašíčka otáčí Mazoch. Důrazný Jarosinski nás posílá do vedení 4:6. Čisté eso Perryho srovnává stav na 6:6. Domácí univerzál Perry chybuje a opět vedeme o dva body (6:8). Po dohrávce Dvořáka máme k dobru tři body (8:11). Hrajeme důrazně, odvážně a vše nám v útoku vychází. Po dobrých útocích a obraně Mazocha jdeme do koncovky s vedením 16:21. Po nevynucené chybě Motyčky máme šest setbolů a první sadu vyhráváme po zásluze 18:25.
Výborné domácí libero Jelen při obraně v poli posílá domácí do vedení 7:5 v úvodu druhého setu. Po dělovém servisu Jarosinského je srovnáno na 7:7, ale při servisu Motyčky se rázem naše hra zcela rozpadne a za stavu 14:7 je jasné, že domácí budou směřovat k vítězství ve druhé části zápasu. Výborně hraje domácím smečař Koloušek. Po nevynucené chybě Jarosinského prohráváme 20:11. Závěr setu patří domácím legionářům na postu blokařů Guimaresovi a Olmedovi a druhou sadu jasně prohráváme 25:14.
V úvodu třetího setu jsou domácí bodově vepředu, pak Bauman srovnává na 5:5. Od stavu 11:9 jsou domácí lepším týmem. Tlačí více na podání. Po sérii Perryho vedou 16:11. Když Koloušek zablokuje Dvořáka, ztrácíme na Beskydy stále pět bodů (19:14) a o osudu třetí sady se zdá být rozhodnuto. Kvalitním podáním Blažeje a dobrou obranou na síti Muroně se dostaneme na dohled (20:18). Po důrazném útoku Dvořáka a bloku Baumana dokonce srovnáváme na 23:23. Poslední dva body bohužel patří domácím (25:23).
Do čtvrtého setu vstupujeme aktivně. Od stavu 3:3 oba týmy poctivě ztrátují. Za stavu 15:15 se dostaneme poprvé my do menšího vedení. Když Dvořák vytlouká domácí blok, vedeme 15:18. Domácí se po naší špatné komunikaci při obraně v poli dostávají před koncovkou na dohled (20:21). Závěr setu si díky trojici Jarosinski, Bauman a Mazoch pohlídáme a jde se do zkrácené hry (22:25).
Ve zkrácené hře je to vyrovnané do stavu 6:6. Pak domácí při plachtícím podání Olmedy odskakují do vedení 10:6. Od stavu 11:9 se však vracíme do zápasu. Skvěle hrající Jarosinski otáčí na 12:13. Od stavu 13:13 máme postupně pět mečbolů, domácí dva. Byli jsme sice blíže k druhému bodu, ale nakonec po bloku Perryho na Mazocha prohráváme zkrácenou hru 21:19.