Pondělní televizní derby hodně napoví

Výsledek pondělního zápasu s Black Volley Beskydy napoví, zda můžeme ještě pomýšlet na záchranu extraligy, aniž bychom o ni museli bojovat v baráži. Předposlední zápas tohoto roku sehrajeme 12. prosince od 19:30 před kamerami ČT Sport v regionálním derby na palubovce ve Frýdku - Místku.
Ve čtvrteční dohrávce doma proti Odolene Vodě jsme neurvali ani jeden bod, takže ztráta na našeho pondělního soupeře z Frýdku – Místku zůstává šestibodová. Black Volley Beskydy zatím drží 11. místo o tři body před předposlední Příbramí. A právě tohle místo zaručuje udržení v soutěži bez nutnosti hrát baráž.
Do pondělního zápasu půjde náš soupeř posílen výhrou v osmifinále Českého poháru, kdy doma v dlouhém zápase zdolal 3:2 Kocoury z Příbrami. Rozhodující zkrácený set přitom skončil málo vídaným skórem 24:22. Tým Black Volley Beskydy nastoupil v této sestavě: Motyčka, Guimaraes, Provazník, Malík, Danylov, Komorowski, libero Struška. Střídali: Mišek, Koloušek, Perry.
Našemu regionálnímu rivalovi máme co vracet, protože v domácím prostředí jsme prohráli 1:3. Jakákoliv výhra by byla povzbuzením do dalších zápasů, hlavně po novém roce, kdy se bude pro nás lámat sezona ve třech zápasech se Zlínem, Brnem a Ústím nad Labem.
Přijeďte naše hráče v pondělí 12. prosince od 19:30 povzbudit přímo do Frýdku - Místku nebo jim držte palce u přenosu ČT Sport.