První výhra v sezoně z volejbalového maratonu s Brnem

Konečně to přišlo! Po velkém boji jsme v dlouhém zápase otočili nepříznivý stav 0:2 na sety v zápase s Brnem a po nejtěsnější možné výhře ve zkrácené hře máme první vítězství v sezoně.
Extraliga mužů – 8. kolo
VK Ostrava – Volejbal Brno 3:2 (-17,-24,22,32,13)
VK Ostrava: Jarosinski, Muroň, Dvořák, Fořt, Polynski, Blazej, libero Vancl, Ptáček. Střídali: Vašíček, Mazoch, Pelikán, Tříska.
Volejbal Brno: Janků, Bukáček, Caio, Drahoňovský, Crins, Kovalchuk, libero Kop, Gerža. Střídali: Hrazdira, Janečka, Toman.

Do prvního náskoku dvou bodů jde po esu univerzála Ciao hostující Brno. Při servisu Drahoňovského vypadneme v úvodu utkání z role a rázem ztrácíme šest bodů (2:8). Oba celky kazí hodně podání a mezihry je minimálně (4:10). Důrazný Dvořák snižuje na 7:12. Ciao ukončuje dlouhou rozehru a stanovuje skóre na 7:14. Za stavu 8:14 střídá Dvořáka na postu univerzála Mazoch. Po bloku Polynského prohráváme 9:16. Po nevynucené chybě Mazocha vede Brno před koncovkou prvního setu 12:19. Důrazný Fořt a dobře podávající Jarosinski snižují na 15:19. Brno si ale koncovku pohlídá. Dobře hraje univerzál Ciao a po zkaženém podání Mazocha končí první sada za konečného stavu 17:25.
Po vyrovnaném úvodu druhého setu se nám bohužel zraní první nahrávač Blažej a utkání pro něho končí. Když Jarosinski zablokuje Janků, vedeme 8:5. Po bodovém bloku Polynského držíme náskok třech bodů (10:7). Brno je v útoku nepřesné (13:9). Po nevynucené chybě Dvořáka je to jen 14:12. Brno ale v tu chvíli k vyrovnání nepustíme. Po dobrém podání Vašíčka vedeme 18:14. Když dohraje těžký míč k bodu univerzál Dvořák, vedeme v koncovce druhého setu 22:19. To nám ale stačit na výhru nebude. Po kvalitním plachtícím podání Kovalchuka se Brno dostane do hry a za stavu 23:23 je to kdo s koho. Po špatném příjmu prohráváme bohužel i druhý set, tentokrát 24:26.
Při podání Polynského skvěle vstupujeme do třetího setu (5:2). Výborně bráníme v poli i na síti (7:3). Brno se však dobrým servisem vrací do hry (8:6). Tato pasáž zápasu patří jednoznačně univerzálu Dvořákovi. Výborně brání na síti a útočí (13:9). Za stavu 15:11 zvedne hosty univerzál Ciao. Janků snižuje dokonce na 18:17. Z naší strany výborně podává Jarosinski (20:17). Muroň upravuje úspěšným útokem středem na 22:19. Brno se dotáhne na 22:21. Závěr setu patří našemu kapitánovi Fořtovi a po bodu Muroně vyhráváme třetí set 25:22.
Výborně vstupujeme také do čtvrtého setu. Fořt vytlouká hostující bloky (5:3). Kvalitní plachtící podání našeho kapitána na hosty platí (9:5). Neméně dobře si počíná za koncovou čarou hostující nahrávač Kovalchuk a za stavu 9:10 pro příjmy střídáme libera. Vašíček nás přímým bodem z podání s pomocí pásky sítě posílá do vedení 12:11. I když vedeme posléze 14:12, při podání střídajícího Tomana rázem ztrácíme (16:18). Dobrý zápas hraje Jarosinski a po dalším zvratu vedeme 21:19. Po dobrém podání Muroně nám nestačí zprvu ani vedení 24:20. Brno při podání střídajícího Bukáčka srovná na 24:24. V nervy drásající koncovce máme celkem sedm setbolů, Brno zase šest mečbolů. Zkrácenou hru si vynutíme nakonec po výhře 34:32.
Brno vstupuje lépe do tiebreaku a při servisu Hrazdiry vede 2:5. Ihned srovnáváme na 5:5 a začíná velká bitva o každý bod. Strany se střídají za stavu 8:7. Za stavu 13:13 je to znovu „kdo s koho“. Po obětavé práci v poli máme první mečbol a po bloku Polynského se můžeme radovat z první výhry v sezoně (15:13).

Ohlasy po utkání: 
Dominik Fořt (kapitán VK Ostrava): „Začátek byl od nás ještě takový ustrašený, pak se to odbrzdilo a bylo to znát. Výhru, kterou jsme potřebovali jako sůl, jsme si dnes vydřeli.“
Richard Vlkolinský (trenér VK Ostrava): „Konečně výhra, máme velkou radost. Teď se bude lépe pracovat. Hráči měli od začátku pokyn, že musí do soupeře bušit. Rozhodlo, že jsme byli bojovnější.“
Hosté:
David Janků (kapitán Volejbal Brno): „Pro nás jednoznačně zklamání, přijeli jsme si pro tři body, vezeme jenom jeden. Takhle to nepůjde dál, musíme něco změnit.“
Ondřej Marek (trenér Volejbal Brno): „Ostrava zaslouženě zvítězila, u nás je to pořád to samé. Chybí nám odvaha a statečnost a v tom jsme byli horší než Ostrava.“