Ze Zlína odjíždíme s prázdnou

Ani na šestý pokus jsme se nedočkali letošního prvního extraligového vítězství. Na palubovce Zlína jsme nezískali ani set a další pokus se radovat ze zisku dvou nebo tří bodů náš čeká v sobotu 22. října od 17 hodin v domácím utkání proti Brnu.
Extraliga mužů – 7. kolo
Fatra Zlín – VK Ostrava 3:0 (22,17,22)
Fatra Zlín: Truong, Římal, Čechmánek, Pražák, Čeketa, Kozak – libero Viceník. Střídal: Toman. Trenér Přemysl Obdržálek.
VK Ostrava: Blažej, Dvořák, Polynski, Muroň, Jarosinski, Fořt – libero Vancl. Střídal: Vašíček. Trenér Richard Vlkolinský.
Nejblíže jsme byli k vítězství v prvním setu, kdy jsme před koncovkou mohli jít do vedení 19:21, ale Zlín velmi rychle otočil kormidlem první části zápasu. Ve druhém setu se naše hra od stavu 15:11 totálně rozpadla. Ve třetím setu jsme i vedli několikrát o jeden bod, ale pak jsme opět marně dotahovali náskok lépe hrajících domácích.
Po dvou technických chybách Zlína získáváme první dva body zápasu. Rychle srovnává domácí zkušený blokař Čechmánek. Po dohrávce Kozaka a nedůrazném útoku Dvořáka prohráváme 6:3. Po nevynucené chybě Římala ztrácíme bod (8:7). Nevyužijeme několik nadějných pozic na vyrovnání. Po nedůrazném útoku Polynského prohráváme 14:11. Přímý bod z podání Římala znamená vedení Zlína 16:12. Po nevynucené chybě domácího univerzála přichází nejlepší pasáž našeho týmu v zápase. Jarosinski se opře do podání a otáčíme na 18:19. Kapitán Fořt nevyužije dobrou šanci nás poslat do vedení 19:21, a tak přichází trest. Po dělovém podání Čekety se Zlín nastartuje do perfektně sehrané koncovky, kdy po důrazném útoku Římala vyhrává Fatra první set 25:22.
Lépe začínají druhý set domácí a získávají první dva míče. My se nemůžeme spolehnout na podání, které by domácím škodilo. Po špatné nahrávce Blažeje na Dvořáka vede Zlín 5:2. Čeketa vytlouká naše bloky a je to 9:5. Technický útok Dvořáka znamená snížení na 10:8. Za stavu 14:11 boduje z dohrávky Římal a od stavu 15:11 vypadneme při servisu Kozaka úplně ze zápasu. Černá série se zastaví na ukazateli skóre 20:11 a osudu druhé části zápasu je rozhodnuto. Jarosinski nesloží míč ani na druhý pokus (22:13). Muroň snižuje čistým esem na 24:17. I druhou sadu ukončuje bodem z útoku Římal.
Po nevynucené chybě Fořta prohráváme v úvodu třetího setu 4:2. Stejně vzápětí chybuje i Dvořák. Dělové podání Jarosinkého znamená snížení na 5:4. Polynski zablokuje Kozaka a je srovnáno na 7:7. Nepřesný Římal nás posílá do vedení 8:9. Truong otáčí podáním pro Zlín na 11:9. Po čistém esu Dvořáka opět vedeme (12:13). Když je zablokován Muroň, tak se při servisu Čechmánka utápíme v chybách a nedůrazných útocích a za stavu 18:13 spěje utkání k rychlému konci. Za stavu 19:14 si zasmečuje na bod také Blažej. Čeketa upravuje z dohrávaného míče na 21:15. Dobrým podáním se prezentuje Vašíček (21:17). Nejlepším naším podávajícím hráčem je Jarosinski (22:19) a do toho chybuje Kozak. Na víc než na dvoubodové manko se ale nedostaneme. Třetí set a zápas končí po zkaženém podání Dvořáka (25:22).