Ve čtvrtek hostíme proměněný Liberec

Nový trenér, nový zkušený nahrávač a čtyři zahraniční posily, tak vypadá letošní proměněná Dukla a náš čtvrteční soupeř.
Ve 3. extraligovém kolem jsme měli v sobotu 1. října volný los, a tak pokračujeme ve čtvrtek 6. října opět doma od 17 hodin dalším zápasem, kdy hostíme Duklu Liberec.
Kádr našeho soupeře opět doznal v letní přestávce mnoha změn. Poprvé od roku 2009 povede volejbalisty Dukly Liberec na startu nové sezony jiný trenér než Michal Nekola. Ten byl vloni na konci listopadu kvůli špatným výsledkům odvolán, extraligový ročník pak dokončil Petr Brom. Od začátku letošní letní přípravy se mužů Dukly ujal kouč Martin Démar, který byl v minulé sezoně na lavičce Příbrami a předtím úspěšně dlouhá léta působil jako hráč a trenér ve Francii.
Novou nahrávačskou jedničkou je Lukáš Ticháček, z loňské čtveřice smečařů zůstala trojice Lux, Demár, Nivaldo. David Janků odešel do Brna. Kompletní změny doznala dvojice univerzálů, kde přišli Slovák Gavenda a Lotyš Jemeljanovs. Na bloku pokračuje veterán Veselý se Slovákem Krajčovičem. Naopak po dlouhých letech opustil Liberec Libor Leikep. Novými tvářemi jsou ještě chorvatský blokař Nikačevič a estonské libero Maar. Ten nahradil další stálici na tomto postu Václava Kopáčka.
Kádr Dukly Liberec:
Nahrávači: L. Ticháček, Š. Bryknar
Univerzálové: F. Gavenda (Sloven.), P. Jemeljanovs (Lot.)
Smečaři: M. Lux (Sloven.), L. Démar, Nivaldo (Kub.), T. Hendrich
Blokaři: Š. Krajčovič (Sloven.), J. Veselý, K. Nikačevič (Chor.), L. Staněk ml.
Libera: J. Pavlíček, S. Maar (Est.).
Dukla má za sebou tři extraligová utkání. V pěti setech vyhrála v Benátkách nad Jizerou, stejným poměrem podlehla doma Karlovarsku a naposledy pokořila ve čtyřech setech ve venkovním utkání Black Volley Beskydy.
Přijďte podpořit ve čtvrtek 6. října od 17 hodin do haly Sareza naše hráče v dalším extraligovém utkání.