I po derby zůstáváme bez bodu

V regionálním derby jsme hráli s hostujícími Black Volley Beskydy vyrovnaně druhý a třetí set. V tom druhém jsme si sami pokazili koncovku vlastními chybami, ve třetím naopak rozhodující míče zvládli. V prvním a čtvrtém setu byla volejbalová kvalita jasně na straně hostů.

Extraliga mužů - 2. kolo

VK Ostrava - Black Volley Beskydy 1:3 (-16,-23,22,-19)

VK Ostrava: Polynski, Dvořák, Fořt, Muroň, Blažej, Jarosinski, libero Vancl. Střídali: Vašíček, Mazoch, Ptáček. Trenér Richard Vlkolinský. 

Black Volley Beskydy: Komorowski, Koloušek, Olmedo, Provazník, Benda, Guimares, libero Jelen. Střídali: Malík, Mišek. Trenér Michal Provazník. 

Hostující Beskydy jsou v úvodu utkání přesnější a důraznější. Dvakrát je zablokován náš kapitán Fořt a ztrácíme tři body (3:5). Velký rozdíl je také v kvalitě podání. Naši hráči se trápí na příjmu. Po nevynucené chybě Jarosinského a vytlučených blocích prohráváme 4:9. Beskydy tlačí na podání a my si nevíme rady. Provazník zvyšuje na 6:12. Po skvělém bloku Bendy je v polovině prvního setu náskok hostů sedmibodový (7:14). Na podání řádí argentinský blokař Olmedo (7:15). Náš tým není schopen kvalitně přijmout ani jedno hostující podání. Po servisu Bendy spěchají Beskydy za vítězstvím v prvním setu (9:18). Světlým okamžikem domácích je přímý bod z podání střídajícího Mazocha (14:20). Nerozumíme si, schází souha a po chybě Dvořáka prohráváme první sadu 16:25.
Naši hráči v úvodu druhého setu přitlačí konečně na podání a po dohrávce Dvořáka vedou 3:1. Naše vedení má však jepičí život. Po nevynucené chybě Fořta vedou Beskydy 3:4. Důrazný univerzál Komorowski zvyšuje na 4:6. Po bloku Blažeje je srovnáno na 7:7. Polynski je na bloku také úspěšný a vedeme 13:11. Po nevynucené chybě Dvořáka je stav opět nerozhodný 15:15. Dělový servis Kolouška donutí našeho trenéra Vlkolinského k timeoutu (16:17). Do koncovky druhého setu se jde za vyrovnaného stavu 20:20. Po přímém bodu z podání Dvořáka vedeme. Dva setboly odmítne lacinou chybou nahrávač Blažej (23:23). Po špatné nahrávce ho napodobí také Mazoch (23:24). Benda dokonale dokončí obrat Beskyd v samotné koncovce druhého dějství (23:25).
V úvodu třetího setu vytváří tlak svým podáním hostující smečař Koloušek. Přidává se k němu Olmedo a Beskydy rychle vedou 1:4. Po bloku Guimarese ztrácíme čtyři body (2:6). Domácí se zvednou při podání Polynského (5:6). Po bloku Provazníka je to o tři body pro hostující Beskydy (7:10). Polynski s Dvořákem úspěšnými útoky srovnávají na 12:12. Při podání Giumarese vyrobíme dvě laciné chyby (15:17). Komorowski k tomu přidává bodový blok na Fořta (15:18). Náš kapitán napravuje svůj nedůraz v útoku přímým bodem z podání (17:18). Polynski si počká na útok Komorowského a před koncovkou třetí sady se začíná znovu (19:19). Polský blokař Polynski posílá svůj tým do vedení 22:21. Důrazně v útoku si počíná Fořt (23:21). Po nevynucené chybě Bendy máme dva setboly (24:22). Po špatném příjmu Beskyd vyhráváme první set v sezoně a prodlužujeme zápas (25:22).
Úvod čtvrtého setu patří na síti brazilskému blokaři Giumaresovi (1:3). Polynski srovnává přímým bodem z podání na 4:4. Tato sada přináší vzácně vyrovnaný boj. Dva body v řadě uhrají až hostující Beskydy po nevynucené chybě Jarosinského (11:13). Po nevynucené chybě Fořta a přímém bodu z podání Guimarese ztrácíme čtyři body (12:16). Tvrdé podání Komorowského znamená pro Beskydy před koncovkou čtvrtého dějství luxusní náskok šesti bodů(13:19). Po nepřesném útoku Dvořáka spěje zápas ke konci (14:21). Po chybě Jarosinského je stav 15:23. Dva mečboly odvrátíme, ale nakonec utkání končí po zkaženém podání Jarosinského (19:25).