Trenér Vlkolinský: S desátým místem nejsem spokojený


Jak hodnotíte nyní po sezoně celkové 10. místo?
Cieľom družstva bolo prebojovať sa do play off zápasov. Po základnej časti sme boli v hre o play off z kvalifikácie. Vyšlo nám Ústí nad Labem. Boli favoritom tohto mikrosúboja. V sezóne nazbierali o 50% viac bodov. Chybou bolo neuvedomenie si tohto faktu u niektorých hráčov. Našou silou malo byť zaútočenie z pozície družstva, ktoré nemá čo stratiť. To sa v rozhodujúcom treťom zápase nestalo. Uvoľnenosť z druhého zápasu bola preč. Zaslúžene sme zápas prehrali a patrí nám 10. miesto. Spokojný teda rozhodne nie som.
Z předních týmů jsme porazili jenom Lvy Praha. Co nám chybělo v zápasech se silnými soupeři, které byly mnohdy jednoznačné?
Chýbal nám rozhodujúci stabilný hráč prinášajúci bodový zisk pre družstvo.
Ostravu v minulých sezonách zdobila nesmírná bojovnost. Proč byly některé zápasy "bez emocí"?
To Ostrava v minulých sezónach vždy mala. Bojovnosť v zápasoch so silnejším súperom často bola, ale na výhru to nestačilo. Ak emócie chýbali, príčin je viac, teraz ich musíme presne špecifikovať a dať ich do súvislostí pre ďalšiu pripravu .
Proč došlo během sezony k výměně kapitána, kdy Jambora nahradil Sobczak?
Jednou zásadnou vecou je vnímanie rozdielu vedenia družstva v zápase. Pozíciu kapitána som preto zmenil. Sledoval som tým odľahčenie povinností a pridanie zodpovednosti. Družstvu som to priamo vysvetlil.
Najdete na této sezoně nějaká pozitiva?
Pozitíva nájdem. Po prvé to je účast vo Final four Českého pohára, čo nepovažujem za náhodu. Po druhé vzostup a použitie mladých hráčov , ktorý boli rozhodujúci pre účasť MČR juniorov a kadetov. Do tohto bodu patrí tesná a dobrá spolupráca s Ivanom Pelikánom.
Máte v klubu dvouletou smlouvu. Vím, že nebudete konkrétní, ale máte představu, na kolika postech by mělo dojít v týmu ke změnám?
Áno, je to tak. Mám zmluvu na ďalšiu sezónu. Zásadné body som predostrel na správnej rade 4. apríla. Konkrétny nebudem, ale zmeny som navrhol a to na základe faktov opierajúcich sa o čísla z uplynulej sezóny.