Příbrami jsme vzdorovali jen dva a půl setu


Extraliga mužů – 21. kolo
VK Ostrava – VK Euro Sitex Příbram (-20,23,-19,-17)
VK Ostrava: Kotas, Mazoch, Vancl, Polynski, Jambor, Jarosinski – libero Sobczak. Střídali: Vašíček, Bauman, Dvořák. Trenér Richard Vlkolinský.
VK Euro Sitex Příbram: Böhm, Gomes, Johansen, Madaloz, Trojanowicz, Dolgopolov – libero Verasio. Střídali: Hulpach, Šábrt, Filip Ureš, Rosenbaum. Trenér Martin Demar.
První set byl vzácně vyrovnaný do stavu 18:18. V koncovce jsme neustáli tlak velmi kvalitního podání Příbrami.
Ve druhém setu jsme dokázali smazat tříbodový náskok Příbrami před jeho koncovkou a poslední dva vítězné míče obstaral zkušený blokař Kotas.
Ve třetím setu dominovali hosté, kteří byli neustále nad námi a postupně navyšovali svůj náskok.
Čtvrtý set byl jednoznačnou záležitostí našeho soupeře. Ten nás rozstřílel na podání, hlavně argentinský univerzál Johansen byl k neudržení.
Do utkání vstupuje lépe Příbram a po úspěšném útoku Madaloze vede 0:2. S podáním Polynského hraje páska sítě (4:4). Polský blokař ve službách Ostravy dělá Kocourům za koncovou čárou problémy (6:4). Bodovým blokem srovnává na 6:6 Gomes. Pokračuje vyrovnaný boj o každý bod. Madaloz srovnává na 12:12. Po technické chybě příbramského bloku srovnáváme na 16:16. Do koncovky však jde s mírným náskokem po výborném podání Madaloze hostující Příbram (18:20). Po špatném útoku domácích zvyšuje Böhm pohodlně na 19:22. V koncovce má Příbram lepší podání i útok. Hosté vyhrávají první set po nevynucené chybě Jarosinského 20:25.
Při podání Kotase vstupujeme do druhého setu třemi body v řadě (3:0). Madaloz snižuje dobrou obranou na síti na 4:3. Domácím nejde příjem, Vancl marně honí míč zcela mimo palubovku (5:5). Vysoký blokař Gomes posílá Příbram do vedení 8:10. Vzápětí přidává bodový blok Johansen (8:11). Náš tým se marně snaží smazat tříbodový náskok Kocourů. Příbram vede po zkaženém podání Polynského 12:15. Až po vydařeném podání Jambora zrealizuje perfektně útok z pipe Vancl (14:15). Podobně jako v závěru prvního setu, i v tom druhém tlačí Příbram velmi kvalitním servisem. Při podání Johansena vedou Středočeši 17:20. Po dvou nevynucených chybách Johansena je srovnáno na 22:22. Po nevynucené chybě Böhma je to za stavu 23:23 kdo s koho. Po bloku Kotase máme první setbol (24:23). Nejzkušenější hráč našeho týmu si vezme i poslední útok druhé sady na sebe a po vítězství 25:23 srovnáváme stav zápasu.
V úvodu třetího setu se vedení 1:3 ujímá při podání Johansena hostující Příbram. Čisté eso argentinského univerzála znamená vedení 1:5. Snižujeme po bloku Jambora a čistém esu Polynského na 5:6. Po Trojanowiczově plachtícím podání a bloku Dolgopolova utíkají Kocouři na rozdíl čtyř bodů (5:9). Jambor ukrajuje dvěma esy z výrazného náskoku soupeře (8:9). Dolgopolovovi pomůže při podání páska sítě (8:11). Nás zase trápí příjem při plachtícím podání střídajícího Šábrta (10:14). Příbram si drží bezpečné vedení i při chytrém útoku Böhma (13:17). Pak tlačí skvělým podáním Johansen (17:22). Příbram vyhrává třetí set zaslouženě po úspěšném útoku Böhma 19:25.
Po chytrém zakončení Ureše vede v úvodu čtvrtého setu Příbram 1:3. Blok Dolgopolova posune Kocoury k tříbodovému vedení (4:7). Po nevynucené chybě Jarosinského ztrácí domácí již čtyři body (5:9). Za stavu 5:10 střídáme nahrávače, za Jambora přichází Vašíček. Série Dolgopolova na podání končí za stavu 5:11. Středočeši v tu chvíli jasně dominují zápasu, Ureš zvyšuje na 6:13. Nechytatelné tři přímé body z podání Johansena směřují zápas k rychlému konci (9:18). Trojanowicz zvyšuje středem na 10:20. Po útoku Vancla ubereme z náskoku Příbrami tři body (15:22). Hosté ukončují zápas po zkaženém podání Mazocha a vítězí v poslední dějství zápasu 17:25.
Ohlasy po utkání:
Damian Sobczak (kapitán VK Ostrava): „První dva sety byly docela dobré, ale pak nám v posledních dvou setech uteklo hodně míčů na příjmu. Tým Příbrami ukázal, že má na 4. místo a že je adeptem na některou z medailí.“
Richard Vlkolinský (trenér VK Ostrava): „Chtěl jsem, abychom dnes ukázali, že opravdu jsme schopni se silným soupeřem vyhrát. Budeme potřebovat v předkole play off podporu publika, a tak jsme si je chtěli naklonit na svoji stranu. Udělali jsme v zápase hodně chyb a místy nám chyběla herní energie. Hlavně od vyhraného druhého setu jsem čekal, že na soupeře v tom třetím více vletíme. To se nestalo. Přinutili jsme Příbram ke střídání dvou hráčů základní sestavy, ale nevyužili jsme toho.“
Martin Böhm (kapitán VK Euro Sitex Příbram): „Dnes to nebylo jednoduché utkání. Soupeř s námi držel krok ve středních pasážích setů. My jsme dělali hodně nevynucených chyb, a proto jsme ztratili druhý set. Pak jsme podali stabilní výkon. Výborně zahrál střídající Ureš, i jemu patří velký dík.“
Martin Demar (trenér VK Euro Sitex Příbram): „Jsme rádi za výhru 3:1. Ostrava tři sety kousala, hrála dobře. My jsme si vítězství museli vybojovat. Byla to dobrá příprava na poslední zápas doma s Kladnem.“