Představujeme: Damian Sobczak


V Ostravě zařezává už pátou sezonu a ještě jednu tady bude. „Pak se uvidí, zda ještě něco zkusím v Polsku,“ přemýšlí Damian o své hráčské budoucnosti. „Kluci už mě tady počítají jako Čecha,“ odpovídá perfektní češtinou na otázku, zda se cítí více jako Polák nebo Moravák. „Do Polska jezdíme jenom na nákupy do Chalupek a tak jednou měsíčně za rodinou,“ upřesňuje Damian.
Do Ostravy přišel jako čerstvý ženáč. „Oženil jsem se dva dny předtím, než jsem tady nastoupil, také proto jsem tehdy asi uvedl do ankety jako nejoblíbenější oblečení oblek. Ale vždy to bylo spíše něco sportovnějšího.“
Před začátkem současné sezony se mu rodina rozrostla, objevil se v ní dnes už pětiměsíční Nikodem. „Je to fajn, jsem rád, že už mám větší rodinu, doufám, že to je poznat i na hřišti. Jsem takový veselejší, uvolněnější, přijdu domů a je to radost.“ A s úsměvem dodává, že to je lepší, než když se vracel jen za manželkou.
Také jsme ho přezkoušeli, zda by něco měnil v dávné anketě. Jeho sportovní vzor, ani oblíbená sportovkyně se nemění – Sergio a Jaqueline Carvalho. Nejkrásnější místo změnil na Fuerteventuru. „Byli jsme tam na dovolené, a moc se nám tam líbilo.“ Už si nevzpomíná, že kdysi napsal Milano. „Asi jsem to dal naschvál kvůli tchyni, která tam bydlí.“ Z jídel k česnečce přidal burger.
Jako oblíbenou píseň měl Raketou na Mars od Věry Špinarové, kterou se v šatně tehdy bojovně ladili před zápasy. „A jóó, to byla první píseň, kterou jsem tady poznal,“ rozzáří se při vzpomínce na první svou ostravskou sezonu.