Třetí výhru na závěr roku jsme vybojovali ve Zlíně


Extraliga mužů – 13. kolo
VSC Fatra Zlín – VK Ostrava 0:3 (-21,-18,-23)
VSC Fatra Zlín: Šulc, Adamec, Varous, Čechmánek, Toman, Čeketa – libero Viceník. Střídali: Lamri, Pavlovský, Kozák, Gálík, Vodička. Trenér Přemysl Obdržálek.
VK Ostrava: Jambor, Dvořák, Kotas, Polynski, Jarosinski, Fořt – libero Sobczak. Střídali: Vancl, Vašíček. Trenér Richard Vlkolinský.
V prvním setu nám sice výborně podávající domácí smečař Čeketa smaže čtyřbodový náskok, stejnou mincí odplácí Fořt a jdeme po poklidné výhře do vedení.
Druhý set zlomíme od stavu 14:14 ve svůj prospěch bodovými sériemi při podáních Fořta a Jambora.
Ve třetím setu smažeme pětibodový náskok soupeře a v koncovce máme pevnější nervy.
Při podání Fořta nás po vyrovnaném úvodu dostává do náskoku třech bodů Jarosinski (6:9). Po esu Jambora vedeme 7:11. Následně boduje Dvořák, ale náskok pěti bodů ztrácíme při výborném podání Čekety (12:12). Polští legionáři nás dostanou postupně do pětibodového trháku, Zlín si neví rady s podáním Fořta. Po esu Čechmánka sice domácí snižují na 17:20, za koncovou čarou si zdárně vede také Jambor (17:22). Zlín sice odvrátí dva z pěti mečbolu, ale první set vyhráváme 21:25 po bloku Fořta.
Druhý set začíná Zlín tlakem při podání Šulce. Po esu Čekety vede Fatra již 5:1. Nevynucené chyby Adamce a Tomana znamenají snížení na 5:4. Důrazný Jarosinski srovnává na 6:6. Po jeho chybě má však Zlín k dobru dva body (9:7). Jeho náskok má jepičí život. Blok Kotase srovnává stav na 9:9. Domácí zase tlačí při podání Čekety (14:12). Po chybě Varouse je znovu srovnáno(14:14). Při výborném podání Fořta se dostaneme do náskoku o tři body (15:18). Zápas sedí za koncovkou čarou také Jamborovi, který čtyřmi body v řadě prakticky druhý set rozhoduje (17:24). Druhé dějství vyhráváme po úspěšném útoku Dvořáka 18:25.
Do třetího setu vstupujeme skvěle a při podání Jambora rychle vedeme 0:3. Po chybě Fořta je sníženo na 2:3. Bodový blok Tomana určuje stav 6:6. Podobně si vede při obraně na síti také Šulc (9:7). Při podání Čechmánka vypadneme z role a kupíme chyby. Rázem vede Zlín 13:8. Po bloku Kotase snižujeme na 14:11. Při podání Kotase ztrácíme již jen dva body (15:13). Do servisu se opře i Dvořák (16:16). Čechmánek sice vrací Zlínu menší náskok (18:16), ale po chybách Adamce a Čechmánka jsme opět ve vedení (18:19). Po úspěšné dohrávce Polynského jdeme dokonce do koncovky za vedení 18:20. Díky bloku Čechmánka a chybě Vancla otáčí Zlín na 21:20. Ve vypjaté koncovce chybují Adamec s Kozákem a po útoku Dvořáka uzavíráme zápas nejtěsnějším vítězstvím ve třetím setu 23:25.
Hodnocení trenéra Richarda Vlkolinského:
„Střetnutí rozhodl zlom ve druhém setu, kdy jsme sice netahali za delší konec, ale opět nesmírnou bojovností a kolektivním výkonem jsme zápas překlopili na naši stranu. Kluci opět perfektně plnili stanovenou taktiku a správně realizovali dohrávané míče. Také třetí set nevypadal dobře. Zlín riskoval na podání, ale my jsme to ustáli, výborně bránili v poli i na síti a rozhodující dohrávky patřily nám. Jsem rád, že jsme prodloužili naši vítěznou sérii.“