Tento týden proti Brnu a Příbrami


Moc bychom potřebovali v obou utkáních uspět. V letošní sezoně jsme vyhráli pouze dvě soutěžní utkání. Doma jsme ve 2. extraligovém kole porazili Zlín a ve 2. kole českého poháru Volejbal Ostrava. V obou případech to byla hladká vítězství ve třech setech. Od té doby jsme bohužel nasbírali osm porážek v řadě.
V odvetném utkání českého poháru v Brně se přes domácí celek pokusíme postoupit do čtvrtfinále. První utkání jsme prohráli doma 2:3, když čtyři sety byly jak na houpačce. Kdo výborně podával, ten jasně udával tempo zápasu. Ve zkrácené hře nakonec uspěli hosté v nejtěsnějším možným poměrem 15:13. Pro postup musíme vyhrát 3:0 nebo 3:1 nebo si vynutit výhrou v pěti setech tzv. zlatý set.
V sobotu 24. listopadu zajíždíme na horkou palubovku letos výborně hrajících Kocourů z Příbrami. Ty převzal před sezonou zkušený trenér Martin Demar, který má za sebou hlavně úspěšná angažmá ve Francii. Tým Příbrami dostál výrazných změn a jde mu to k duhu. Z devíti zápasů vyhrál šest a je průběžně na třetím místě tabulky. Kocouři dokázali vyhrát například i na palubovce mistrovského Karlovarska 3:1. Dobře nakročeno mají také v domácím poháru, když v prvním zápase 3. kola porazili doma Kladno také ve čtyřech setech.
Kocouři letos spoléhají na početnou zahraniční legii. Z Black Volley Beskydy se vrátil do středních Čech ukrajinský nahrávač Dolgopolov. Novými tvářemi jsou kanadský blokař Hobern, argentinský univerzál Johansen, brazilský smečař Madaloz a argentinské libero Verasio, který na tomto postu nahradil dlouholetou oporu Juračku. Z Liberce dorazil mladý blokař Šábrt.
Aktuální soupiska VK Euro Sitex Příbram:
Nahrávači – Dolgopolov, Rosenbaum
Univerzálové – Johansen, Hulpach
Blokaři – Hobern, Šábrt, Trojanowicz
Smečaři – Madaloz, Böhm, Filip Ureš, Jakub Ureš
Libera – Verasio, Peterka
Trenér Martin Demár.
V posledním utkání vyhrála Příbram nad Black VolleyBeskydy 3:1. Kocouři nastoupili v této sestavě: öhm, Trojanowicz, Johansen, Madaloz, Hobern, Dolgopolov, libero Verasio.
Držme našim hráčům palce, ať v těchto zápasech uspějí, zažijí zase po dlouhé době pocit z vítězství a naberou tak sebedůvěru do dalších důležitých zápasů.