Sérii porážek jsme nepřerušili ani proti Odoleně Vodě

Extraliga mužů – 7. kolo
VK Ostrava – Aero Odolena Voda 0:3 (-24,-21,-21)
VK Ostrava: Fořt, Kotas, Dvořák, Mazoch, Polynski Jambor, – Sobczak. Střídali: Jarosinski, Vašíček. Trenér Richard Vlkolinský.
Aero Odolena Voda: Ribom, Démar, Shchadilov, Carmody, Hladík, Chevalier – Hadrava. Střídali: Chancy, Horák, Svoboda, Saada. Trenér Martin Kop.
I když jsme v prvním setu neustále stahovali náskok soupeře, dostali jsme do vyrovnané koncovky, kde jsme ale nedokázali nic vytěžit ani z tlaku při dobrém podání.
Ve druhém setu jsme hráli velmi dobře do stavu 14:11 a byli nad soupeřem. Pak šla úroveň naší hry hodně dolů.
Ve třetím setu jsme neustále dotahovali a od stavu 17:17 se zdálo, že bychom si mohli vynutit pokračování zápasu, ale naše útoky v koncovce třetí sady postrádaly důraz i přesnost.
Úvod utkání orámují nevynucené chyby domácího Mazocha a hostujícího Shchadilova (2:2). Při podání ruského smečaře se Odolka prezentuje bodovými bloky Carmodyho a Hladíka. Na druhé straně ještě přistane přímý bod z podání ruského hráče hostů (2:6). Náš univerzál Dvořák snižuje čistým esem na 4:6. Po nevynucené chybě Chevaliera ztrácíme jen bod (7:8). Jenže na druhé straně chybuje také Fořt (8:11). Zkušený smečař svou chybu napraví a dvěma body sníží na 10:11. Po nepřesném útoku Dvořáka vede Odolena Voda 13:15 a dvoubodový náskok si drží i do koncovky prvního setu (18:20). Když Carmody potrápí plachtícím podáním Sobczaka, dohraje Hladík výměnu do vedení hostů 18:21. Po nevynucené chybě Hladíka snižujeme na 21:22. Přešlap útočícího Chevaliera znamená srovnání na 23:23 a je to kdo s koho. První set vyhrají hosté nakonec po důrazném útoku Hladíka 24:26.
Po technické chybě soupeře a dobrém plachtícím podání Kotase vedeme v úvodu druhého setu 4:1. Bodový blok Hladíka a Odolka snižuje na 4:3. Po nepřesném útoku Dvořáka je srovnáno na 5:5. Po úspěšné dohrávce Mazocha vedeme 9:7. Další dlouhou rozehru přeruší dotek hostujícího bloku sítě (10:7). Nahrávač Odolky Démar snižuje bodovým blokem na 11:10. Po technické chybě hostů vedou domácí opět o tři body (14:11). Střídající Horák snižuje náš náskok opět na jediný bod (15:14) a Carmody přímým bodem srovnává. Při podání amerického blokaře Odolena Voda otáčí skóre (15:17). Nevynucená chyba Fořta znamená, že hosté mají k dobru již tři body (16:19). Odolenu Vodu skvěle drží na bloku střídající Horák (17:21). Tento náskok je pro výsledek druhého setu rozhodující. Druhou sadu vyhrávají hosté nakonec po zkaženém podání Kotase 21:25.
Jako první odskakuje do bodového náskoku ve třetím setu po špatných útocích našeho týmu hostující Odolena Voda. Nevíme si rady s příjmem podání Hladíka (4:8). Dvořák přetlačí na síti Démara a snižuje na 7:9. Hladík vrací svému týmu opět náskok čtyř bodů (7:11). Navíc přichází čisté eso Horáka a náš trenér Vlkolinský má vyčerpány oba oddechové časy. Zkušený blokař Kotas snižuje na 9:13. Když na podání přitlačí Démar, dokumentuje stav 9:15 převahu hostující Odoleny Vody. Naši hráči se snaží ještě se zápasem něco udělat. Po nevynucené chybě Hladíka snižují na 12:15. Bojujeme a Fořt snižuje na 16:17. Vzápětí chybuje Shchadilov a začíná se za stavu 17:17 znovu. Hosté před koncovkou třetího setu po nevynucené chybě Dvořáka jdou do vedení 18:20. Po bodovém bloku Hladíka se zdá být o osudu zápasu rozhodnuto (20:23). Další skvělá obrana Carmodyho na síti a hosté mají tři mečboly (21:24). Po špatném útoku Dvořáka končí zápas po výhře Odolky ve třetí sadě 21:25.
Ohlasy po utkání:
Tomáš Jambor (kapitán VK Ostrava): „Mrzí mě moc, že jsme doma nezískali body. Ve vítězství jsme věřili. Určité detaily ve hře rozhodly o tom, že jsme to nedokázali, a proto jsme prohráli.“
Richard Vlkolinský (trenér VK Ostrava): „Těžko se mi utkání hodnotí. Ne všichni naši hráči se cítili v utkání dobře. Nepůsobili jsme semknutým dojmem. Například v posledním setu jsme jasně prohrávali, ale náskok soupeře se nám podařilo smazat. V té chvíli jsem však necítil z týmu tahi na to, že chceme ten třetí set vyhrát a jít do čtvrtého.“
Matyáš Démar (kapitán Aero Odolena Voda): „Konečně jsme vyhráli venku, což se nám doposud nepodařilo. Udělali jsme o dost méně chyb na podání než domácí a byli jsme trpělivější v obraně."
Martin Kop (trenér Aero Odolena Voda): „Chtěli jsme hrozně vyhrát nějaký zápas venku. Povedlo se nám to, výkon nebyl špatný, i když chvílemi hrajeme výborně a pak na minutu prostě vypneme. Uděláme dvě chyby a zbytečně si to zdramatizujeme. První set jsme zvládli v koncovce a pak už jsme to měli trochu pod kontrolou. Ostrava však hrála bojovně a nedala nám nic zadarmo. Museli jsme si to uhrát sami.“