Přistřihneme křídla Kladenských Orlům?

Tým trenéra Milana Fortuníka opět prošel v letní přestávce několika změnami. Po konci sezóny opustily kádr dvě opory s reprezentačními zkušenostmi. Po pěti letech odešel kapitán Adam Zajíček, který přestoupil do Karlovarska. Na sever Čech do Liberce zamířil Filip Křesťan. Jeho slovenský jmenovec Palgut v roli nahrávače bude rovněž v nové sezóně působit v jiném klubu, momentálně si hledá angažmá. Bratři Mikulenkové ukončili profesionální kariéru.
V letní přestávce posílili kádr Orlů noví, zejména zahraniční hráči. O nahrávku se bude starat Nizozemec Gijs van Solkema, hlavním útočníkem na postu univerzála je Lotyš Kristaps Platačs. Ke kladenskému týmu se připojil stejně jako finský smečař Niklas Seppänen až po mistrovství Evropy. Další zahraniční posilou je Američan David Hancock, jehož výhodou je, že může alternovat na více postech. Všichni podepsali jednoroční kontrakty. Počet blokařů rozšířil reprezentant Petr Špulák, který přišel z týmu Lvi Praha.
Kladno se netají cílem proniknout zpět do nejlepší čtyřky extraligy.
V letní přípravě uhrálo Kladno druhé místo na kvalitně obsazeném turnaji v Odoleně Vodě. Dvakrát družstvo měřilo síly s posledním vicemistrem z Českých Budějovic a také s Příbramí, všechny přípravné duely odehrálo v neúplné sestavě.
Aktuální soupiska Kladna:
Nahrávači – van Solkema, Fortuník
Univerzálové – Gottesman, Platačs
Blokaři – Lohr, Špulák, Hancock, Kyjanica
Smečaři – Kraffer, Sepännen, Hýský, Vostárek
Libero – Kunc
Trenér Milan Fortuník.
V dohrávce prvního extraligového kola zvítězilo 21.října v Ústí 3:0. Kladno nastoupilo v sestavě: Špulák, van Solkema, Seppänen, Kyjanica, Platačs, Kraffer, libero Kunc. Střídali: Hýský, Hancock.
Přijďte podpořit v sobotu 23. října od 17 hodin naše hráče do haly Sareza na cestě za druhým extraligovým vítězstvím.

Foto: Roman Mareš