Jsme vyřazení, horší je však zranění našeho kapitána

Nakonec se nepotvrdila zlomenina, ale má vážně poraněné vazy v kotníku a ještě dnes večer podstoupí operaci v liberecké nemocnici. Celý náš klub mu přeje co nejrychlejší léčbu a rychlý návrat na volejbalové kurty. Tato událost měla enormní vliv na náš výkon a následnou hladkou porážku.
Čtvrtfinále play off – 5. zápas
VK Dukla Liberec – VK Ostrava 3:0 (14,17,11)
VK Dukla Liberec: Srb, Michal Kriško, Veselý, Leikep, Šulista, Tomáš Kriško – Pavlíček, Kopáček. Trenér Michal Nekola.
VK Ostrava: Jambor, Dvořák, Kotas, Sedláček, Ihnát, Janků – Sobczak. Střídali: Vancl, Mazoch, Kružkov, Závodský, Muroň. Trenér Jan Václavík.
Konečný stav série 3:2 pro Liberec.
Liberec se střetne v semifinále s Českými Budějovicemi. Druhou dvojici tvoří Karlovarsko a Lvi Praha.
V prvním setu Liberec nakopla k suverénnímu výkonu série Leikepa na podání ze stavu 4:3 na 9:3. Tu pak ještě podpořil za koncovou čárou Šulista, kdy Liberec odskočil ze stavu 12:6 na 18:6.
Druhý set a celý zbytek zápasu byl již ovlivněn těžkým zraněním Davida Janků, který špatně za stavu 4:4 ve druhém setu došlápl. Zápas byl na mnoho minut přerušen a náš kapitán byl odvezen do liberecké nemocnice. To zanechalo na našem týmu velké stopy a do konce zápasu jsme již nedokázali rozjetému soupeři konkurovat.
V úvodu zápasu nakopne Liberec za stavu 4:3 nevynucená chyba (těsně za) Ihnáta z útoku pipe a při podání Leikepa si nevíme rady jak na příjmu, tak v útoku. Po nevynucené chybě Janků prohráváme již 9:3. Když dvakrát v řadě boduje Dvořák, snižujeme na 9:5. Po našem bloku v síti prohráváme 11:5 a za stavu 12:6 se zadrhneme opět v jednom postavení při kvalitním servisu Šulisty. Jeho série končí až za stavu 18:6 a to již kromě Muroně máme vystřídanou celou sestavu. Vancl snižuje přímým bodem z podání na 20:10. První sadu ukončuje úspěšným útokem středem Veselý.
Do druhého setu vstupujeme dobře a po přímém bodu z podání Dvořáka vedeme 1:3. Stejnou mincí oplácí na druhé straně Tomáš Kriško (4:4) a následně přichází černý moment zápasu, kdy je v útoku zablokován David Janků a po došlápnutí na palubovku utrpí velmi vážné zranění. Zápas je přerušen. Po odvezení našeho kapitána záchrannou službou do liberecké nemocnice leží na naších hráčích stín smutné události. Tomáš Kriško opouští koncovou čáru za stavu 7:4. I ve druhém setu si výborně vede při servisu Šulista a po bloku Michala Kriška vedou domácí 15:7. Domácí univerzál hraje asi nejlepší utkání série, a když přitlačí na podání, prosadí blokem také Leikep (17:9). Následně boduje z dohrávky Srb a po dalším dělovém podání Michala Kriška ztrácíme deset bodů (19:9). Pak třemi body v řadě snížíme na 19:12. Po nečisté nahrávce Srba vede Liberec 20:14. I druhý set ukončuje dobrým útokem Veselý (25:17).
Dvě čistá esa Michala Kriška posílají Liberec v úvodu třetího setu do vedení 4:1. Po nevynucené chybě Závodského vede Liberec 6:2. Následuje další bodový příspěvek Leikepa. Liberec spěchá za rychlým postupem. My chceme mít toto nevydařené utkání co nejrychleji za sebou. Naše mladá sestava na rozjetého soupeře nestačí. Závodský s Vanclem na pozicích smečařů se jen těžko prosazují v útoku. Chybuje také jinak dnes výjimečně úspěšný univerzál Dvořák (15:7). Do koncovky jde Liberec po třech neúspěšných útocích Vancla za stavu 23:11. Také třetí set a tím celé utkání zakončuje bodový útok blokaře Veselého (25:11).
Hodnocení trenéra Jana Václavíka:
„Gratuluji Liberci k postupu. Liberec se dostal z těžké situace, kdy prohrával 2:1 na zápasy a hrál čtvrtý zápas u nás. Tam se celá série rozhodla, když jsme prohráli. Je obrovská škoda, co se dnes stalo Davidu Janků a my mu všichni přejeme brzké uzdravení. Prohráli jsme hladce, zranil se nám kapitán. Je to černý den. Stal se smutný závěr sezony, kdy jsme silnému soupeři po celý průběh sezony vzdorovali. Rozhodující zápas jsme si představovali jinak.“