Po famózním výkonu jsme krok od semifinále!


V sobotu 13. března budeme doma bojovat o proměnění zápasového mečbolu a postup do semifinále! Předpokládaný začátek ve 14:45, ale ještě může být upřesněn. Zápas nebo jeho část bude vysílat Česká televize, zatím má pro něj vyhrazený čas mezi biatlony mezi 15:40 a 17:10.
Čtvrtfinále play off, 3. zápas
VK Dukla Liberec – VK Ostrava 0:3 (-21,-18-23)
VK Dukla Liberec: Srb, Štokr, Krajčovič, Leikep, Šulista, Tomáš Kriško – Kopáček, Pavlíček. Střídali: Šafranovič, Bryknar, Michal Kriško, Veselý. Trenér Michal Nekola.
VK Ostrava: Jambor, Dvořák, Sedláček, Kotas, Janků, Ihnát – Sobczak. Střídali: Vancl, Mazoch, Závodský. Trenér Jan Václavík.
Stav na zápasy 2:1 pro Ostravu (hraje se na tři vítězná utkání)
První set rozhodla šestibodová série při podání Kotase ze stavu 7:9 na 7:15. Liberec sice snížil na 18:20, ale to byla v setu jeho labutí píseň.
Ve druhém setu jsme pokračovali ve vynikajícím představení na podání. Dvě bodové série při servisech Sedláčka a Janků nás poslaly do rozhodujícího vedení 10:17.
Třetí set byl nejvyrovnanější. Liberci se chytil na podání Tomáš Kriško, ale naši kluci v absolutní euforii zvládli nervy drásající koncovku.
První dva body v zápase získává Liberec. Po skvělém podání Ihnáta srovnává Sedláček na 3:3. Po úspěšné dohrávce Janků v zápase poprvé vedeme (4:5). Náš kapitán je v útoku neomylný (5:7). Když se postaví za koncovou čáru, neví si s ním Liberec rady (6:9). Vynikající zápas hraje také univerzál Dvořák. Útočí, blokuje, úspěšné dohrává a při podání Kotase zvyšujeme ze stavu 7:9 na 7:15. Za stavu 9:16 třikrát v řadě boduje liberecký univerzál Štokr. Vystřihne také dvě esa v řadě (12:16). Po nevynucené chybě Janků snižuje Liberec na 15:18. Jenže skvěle hrající kapitán si počká na druhou přes Srba a do koncovky jdeme za pětibodového vedení (15:20). Domácí nahrávač Srb přitlačí na podání a Liberec snižuje na 18:20. Blíže favorita v prvním setu k sobě nepustíme. Po nevynucené chybě Šulisty a bloku Dvořáka vedeme 18:23. Pět setbolů máme po důrazném útoku Ihnáta (19:24). První set končí po zkaženém podání střídajícího Michala Kriška (21:25).
V úvodu druhého setu vedeme po Dvořákově esu s pomocí pásky 2:4. Blok Krajčoviče na Sedláčka znamená srovnání (4:4). Sedláček předvede vynikající obranu útoku Tomáše Kriška (4:6). Při servisu Sedláčka chybují Krajčovič se Štokrem, máme veškeré dohrávané míče a jdeme do trháku (5:11). Další bodovou sérii předvedeme při podání Janků, kdy na síti exceluje Kotas. Po nevynucené chybě Tomáše Kriška máme k dobru devět bodů (7:16). Tomáš Kriško se pomalu probouzí na podání a čistým esem snižuje na 10:17. Náskok devíti bodů nám vrací nevynucená chyba Štokra (10:19). Úspěšný útok a blok Dvořáka stanoví stav skóre 13:22. Tomáš Kriško ještě snižuje z dohrávky na 15:22, ale po zkaženém podání Michala Kriška máme osm setbolů (16:24). Tomáš Kriško kazí také podání a druhý set následně končí za stavu 18:25.
V úvodu třetího setu sestřelí Janků dělovým servisem Tomáše Kriška (6:8). Krajčovič ubrání Ihnáta a srovná na 8:8. Když Liberec neubrání Sedláčka, vedeme 8:10. Následně přímo z podání boduje Kotas (8:11). Štokr snižuje z dohrávky na 10:11. Za stavu 11:12 předvede nejlepší pasáž domácích v zápase za koncovou čarou Tomáš Kriško. Čtyřmi přímými body postupně pošle Liberec do vedení 15:12. Janků snižuje z dohrávky na 15:14 a jako správný kapitán zareaguje i podruhé na tříbodový náskok domácích a ztrácíme opět jen jeden bod (18:17). Při podání skvělého Janků chybuje nejprve Štokr a následně také Tomáš Kriško (19:20). Liberci vrací vedení Tomáš Kriško (21:20). Za stavu 23:23 rozhodnou zápas dvě dělová podání Ihnáta. Nejprve Dvořák vytlouká liberecké bloky a následně gejzír radosti spustí nepřesné nahrávka Srba, která nenajde svého adresáta (23:25).
Hodnocení trenéra Jana Václavíka:
„Dosáhli jsme krásného vítězství. Po celé utkání nám fungovala obrana na síti i v poli. Tlačili jsme Liberec jak plachtícím, tak skákaným servisem. Naši krajní hráči dokázali skládat bodovky jak po těžké nahrávce po jejich dobrém servisu, tak i po čapnutí míče v poli. To nám stále dodávalo sebevědomí. Musím dnes kluky za skvělý týmový výkon pochválit.“