Statečný boj v Liberci, avšak bez zisku jediného setu

Extraliga mužů – čtvrtfinále play off. 1. zápas
VK Dukla Liberec – VK Ostrava 3:0 (22,21,19)
VK Dukla Liberec: Srb, Michal Kriško, Krajčovič, Leikep, Tomáš Kriško, Šulista – Kopáček, Pavlíček. Střídal: Suda. Trenér Michal Nekola.
VK Ostrava: Jambor, Kružkov, Kotas, Sedláček, Janků, Kružkov – Sobczak. Střídali: Dvořák, Vancl, Závodský. Trenér Jan Václavík.
Na zápasy 1:0, hraje se série na tři vítězství
Domácí nastoupili do zápasu bez svého prvního nahrávače Kovalčuka, ale Srb ho plně nahradil a podal velmi dobrý výkon. Kolem dvacátého bodu v každém setu rozhodoval lepší servis domácích a následně i jejich obrana. Bohužel jsme v tuto chvíli nebyli schopni složit míče, které Dukla vracela zadarmo. V utkání jsme několikrát dokázali nejen smazat bodové manko, ale jít také do vedení, nevyneslo to však ani jediný vítězný set.
V úvodu zápasu prohráváme 3:0 po dvou nepovedených útocích Ihnáta. Při podání Kružkova naopak Ihnát dvěma povedenýma dohrávkami srovnává na 4:4. Poprvé vedeme v zápase po bodovém bloku Janků (5:6). Při podání Kotase a bodovém bloku Sedláčka vedeme 6:9. Domácí si pomohou výbornou obranou na síti, která platí na útočícího Kružkova (9:9). Po esu Srba zase po delší době vede 10:9 Liberec. Úspěšná dohrávka Michala Kriška znamená vedení domácích 12:10. Další naše výborná pasáž přichází při podání Sedláčka a pak se po bodovém bloku dostáváme do vedení 13:15. Liberec srovnává na 17:17, když si opět počká Krajčovič na útok Kružkova. Zlom přichází za stavu 19:18, kdy se do podání opře Srb. Slovenský blokař Krajčovič vystaví další neprostupnou (22:19). První set končí, když Tomáš Kriško vytluče naše bloky (25:22).
V úvodu druhého setu po přímém bodu z podání Tomáše Kriška vede Liberec 4:2. Po čistém esu Srba je to už 7:4. Domácí jsou nad námi a po důrazném útoku Michala Kriška odskakují na rozdíl pěti bodů (11:6). Výborný kapitán Janků na podání položí základ snížení na 11:10. Pokračuje vyrovnaná bitva. Liberec hodně těží z vynikajícího výkonu blokaře Krajčoviče (18:14). Pak ale přichází skvělé vystoupení nahrávače Jambora na podání. Tři esa v řadě a je srovnáno na 18:18. A zase zlom skvělým podáním domácích. Tomáš Kriško zvyšuje na 22:20 a Liberec již vedení nepustí. Leikep zvyšuje blokem na 23:20. Na podání přichází střídající Vancl, ale naše špatné postavení při tomto podání dává domácím tři setboly. Jamborův dotek sítě ukončuje druhý set pro domácí za stavu 25:21.
Po vyrovnaném úvodu třetího setu jde Liberec bodem Krajčoviče do vedení 7:5. Slovenský blokař je k nezastavení, a když ubrání Kotase, je to o tři body (9:6). Následuje nevynucená chyba Dvořáka. Za stavu 10:6 jsou domácí na koni, ale náš tým bojuje. Dvořák snižuje z dohrávky na 12:11 a boduje také Ihnát (12:12). Za chvíli Liberec zase vede o dva body, když v útoku chybuje Dvořák (15:13). Úspěšná dohrávka Michala Kriška posílá domácí do vedení 17:14. Dvořák útočí do pásky a už je vidět, že koncovka třetího setu bude nejméně vyrovnaná (20:16). Chytré zakončení Tomáše Kriška posílá Liberec do náskoku pěti bodů (22:17). Bodové bloky Sedláčka s Ihnátem ještě kosmeticky upravují skóre na 23:19. Zápas končí přímým bodem z podání Šulisty (25:19).

Hodnocení trenéra Jana Václavíka: 

"Mrzí mě hlavně první set, protože jsme do něho výborně vstoupili. Byli jsme většinu setu lepší. Bohužel jsme ho nedohráli chytře, včetně mě, kdy jsem tak také jako trenér udělal taktickou chybu. Vyhraný set by nás nakopl. Je to 1:0 a teď jdeme bránit naši tvrz."