Po těžké přípravě v Polsku už ladíme formu na Liberec

V pátek se náš tým střetl s třetím týmem 1. polské ligy (tamní druhá nejvyšší soutěž) Bielsko Bialou a prohrál 0:4 na sety. „I když jsme nevyhráli ani jeden set, sehráli jsme dobrý modelový zápas. Padli jsme nejtěsnějším poměrem bodů v koncovkách všech setů. Soupeř má ambice na postup do nejvyšší Plus ligy a ukázal velkou kvalitu,“ řekl k první polské prověrce trenér Jan Václavík.
Hned v sobotu jsme sehráli v Bielsko Biale turnaj s dalšími celky první polské ligy. V semifinále jsme prohráli 1:2 s osmým týmem 1. polské ligy Kluczborkem a v souboji o třetí místo porazili aktuálně poslední celek této soutěže Jaworzno 3:0. Na rozdíl od pátku už trenér Václavík sobotní výkony nehodnotil tak pozitivně.
Po přípravě v Polsku nyní tým ladí formu na náročnou čtvrtfinálovou sérii proti favorizovanému Liberci. V základní části jsme se soupeřem obstáli. Doma jsme vyhráli 3:2 a v Liberci prohráli 1:3, když nám klíčový třetí set utekl ve vypjaté koncovce.
První utkání sehrajeme ve čtvrtek 4. března od 17 hodin na severu Čech. Doma se představíme v neděli 7. března od 20:15 hodin před kamerami ČT Sport.
„Osobně jako trenér mám s Libercem dlouhodobě špatnou statistiku a vyhrál jsem s ním snad jenom dvakrát. Severočeši jsou jasným favoritem série. Mají dobrou formu, což ukázali vítězstvím v Českém poháru. My však v žádném případě nedáme kůži lacino. Budeme se snažit je co nejvíce potrápit. Hlavně v domácím zápase základní části se ukázalo, že když se nám sejde dobrý volejbal s odvahou, můžeme být rovnocenným soupeřem,“ věří před startem čtvrtfinále trenér Jan Václavík.
Nedělní domácí zápas začíná večer až po osmé hodině. „Nám to nevadí, naopak. Čím se hraje později, tím pro nás lépe. Nevyhovují nám brzké začátky zápasů. V tomto případě si ráno na taraflexu zatrénujeme, což je v den zápasu výborné. Pak si hráči odpočinou a odpoledne se takticky na zápas připravíme,“ dodává k termínu domácího zápasu Jan Václavík.
Herní plán čtvrtfinále play off s Libercem:
1. zápas – čtvrtek 4. března 18:00 v Liberci
2. zápas – neděle 7. března 20:15 v Ostravě
3. zápas – středa 10. března 17:00 v Liberci
Možný 4. zápas v sobotu 13. března 17:00 v Ostravě, případný 5. zápas 16. března 17:00 v Liberci.
Utkání vyhledejte a sledujte zde:
http://www.czechvolley.tv/CompetitionMatches.aspx?ID=15&PID=28