Chystáme se na Liberec


„Po třech náročných zápasech v Českých Budějovicích, v Kladně a doma proti Lvům Praha dostali kluci v neděli a pondělní volno. Tento týden bude zaměřen na kondici a posilovnu. Od příštího týdne se začneme připravovat na Liberec v rámci herních činností. Součástí je přípravný turnaj v Bielsko Biale, kde bychom tento víkend měli sehrát dva až tři kvalitní zápasy. No a pak už budeme ladit formu na první zápas čtvrtfinále v Liberci,“ říká trenér Jan Václavík.
Čtvrtfinálová série se hraje na tři vítězná utkání. Týmy si střídají výhodu domácího prostředí, začínáme v Liberci.
Termíny čtvrtfinálové série: 4. března v Liberci, 7. března v Ostravě a 10. března zase v Liberci. Případný 4. zápas 13. března v Ostravě, možný poslední zápas 16. března v Liberci.
Máme za sebou základní část, ve které náš tým skončil na 6. místě a splnil si tak stanovený předsezonní cíl přes všechny peripetie, které nás potkaly. Teď už čekáme jen na příjemné výsledkové bonusy, o které se hráči určitě pokusí.
A jak si vedl náš tým v porovnání s ostatními týmy ve statistikách základní části?
Ve dvaadvaceti zápasech náš tým získal 35 bodů z celkově 66 možných (první dva týmy získaly 55 bodů). Vyhráli jsme 12 utkání, z toho deset za tři body. V domácí hale jsme prohráli pouze tři utkání – s Budějovicemi, s Ústím a se Zlínem. V tabulce jen z domácích zápasů jsme na pátém místě se stejným počtem bodů jako čtvrtí Lvi.
V základní části jsme odehráli 79 setů a zaznamenali 130 es. V této statistice jsme třetí, když před námi je Karlovarsko se 142 esy (jeden set navíc) a pražští Lvi se 137 esy, ale pěti sety navíc. Z celkově 1232 námi vybojovaných bodů jsme 910 zaznamenali útokem a 192 blokem (do této statistiky se nepočítají chyby soupeře – celkově máme skóre 1764:1739).
V hráčských statistikách podle pozic si nejlépe vedli smečaři druhý Jakub Ihnát a čtvrtý David Janků. Ještě před posledním kolem drželi první a třetí příčku. Excelentním výkonem v tomto kole je stejně jako Wieseho přeskočil ústecký Lars Bornemann. (Ve statistice se hodnotí všechny činnosti a hráči jsou seřazeni podle souhrnného poměrně složitého indexu.)