Čeká nás klíčový zápas na Kladně


Utkání najděte a sledujte zde:
http://www.czechvolley.tv/CompetitionMatches.aspx?ID=15&PID=23
Existuje teoretická možnost, pokud bychom porazili za tři body jak v dohrávce Kladno, tak v posledním kole doma Lvy Praha a Ústí doma nezíská ani bod proti Beskydům, skončit na pátém místě po základní části.
Reálnější je stále boj na dálku s Odolenou Vodou o 6. místo. Kladno může být onou miskou na vahách, protože hraje jak proti nám, tak poslední zápas na Aeru. Svěřenci Milana Fortuníka naposledy doma porazili poněkud překvapivě Ústí nad Labem 3:1 a ve zbývajících zápasech jim jde o udržení 8. místa, aby měli výhodu domácího prostředí v sérii předkola play off proti devátému týmu tabulky.
Náš tým se musí ve středeční dohrávce otřepat z těžkého debaklu na palubovce Českých Budějovic. Pokud bychom středeční dohrávku zvládli, máme před posledním zápasem vše ve svých rukou. Lvi Praha jako náš poslední soupeř již nemohou skončit v tabulce na lepším než 4. místě. Při rovnosti bodů s Aerem Odolena Voda rozhoduje jako další kritérium počet vítězství. Pokud by ani toto nerozhodlo, připadají dále k posouzení podíl setů a pak podíl míčů ve skóre za všechny odehraná utkání základní části.
Závěr základní části je tedy z našeho pohledu pořádně dramatický. Doufejme, že obě utkání zvládneme a postoupíme přímo do čtvrtfinále play off.