V cestě za udržením šestého místa potřebujeme porazit Zlín


Utkání 20. kola extraligy se hraje v sobotu 30. ledna od 17 hodin a můžete ho sledovat zde:
http://www.czechvolley.tv/CompetitionMatches.aspx?ID=15&PID=23
Do zápasu jdeme s aktuálně výbornou formou, kterou jsme potvrdili hladkým vítězstvím v Brně a stále držíme před dotírající Odolenou Vodou kýženou šestou příčku. S naším přímým konkurentem máme odehrán stejný počet 18-ti zápasů. Máme náskok tří bodů a deset výher, což je o dvě více než soupeř. Při rovnosti bodů o pořadí v tabulce rozhoduje počet vítězných zápasů.
Oba celky ještě čekají čtyři zápasy, z toho jedno dohrávané utkání. Odolena Voda hostí už v pátek 29. ledna Black Volley Beskydy a my zajíždíme 10. února na Kladno. Ještě předtím v sobotu 6. února jedeme do Budějovic a základní část ukončíme doma třináctého s pražskými Lvy. Odoleně Vodě stojí v cestě ještě Budějovice, Praha a Kladno.
Proti Zlínu budeme doma favoritem. A i když jsme první utkání vyhráli na palubovce soupeře až ve zkrácené hře, doma bychom neměli zaváhat. Zlín slavil vítězství naposledy doma v pěti setech proti Beskydám. Pak přišly čtyři porážky v řadě, i když v posledním zápase vzdorovali svěřenci Přemysla Obdržálka v Odoleně Vodě až do pátého setu. Fatra je poslední, má odehraný plný počet 19 zápasů a z toho vyhrála jen čtyři. Na desáté místo a účast v předkole play off ztrácí čtyři body a hrozí ji předčasný konec sezony.
Zlín podobně jako my vypadl z osmifinále Českého poháru, když nestačil ve dvou zápasech na Black Volley Beskydy.
Fatra nastoupila v posledním extraligovém zápase v této sestavě: Navláčil, Šulc, Čech, Varous, Adamec, Motyčka, libero Viceník. Střídali: Čeketa, Lamri, Žák, Kozak.