Z Prahy se vracíme s další porážkou


Extraliga mužů – 11. kolo
VK Lvi Praha – VK Ostrava 3:0 (21,19,22)
VK Lvi Praha: Mihajlovič, Janouch, Špulák, Nedeljkovič, Smith, Skakič – Havlas. Střídali: Toman, Pliasetskyi. Trenér Tomáš Pomr.
VK Ostrava: Kružkov, Matula, Sedláček, Muroň, Janků, Závodský – Sobczak. Střídali: Dvořák, Jambor, Vancl, Ihnát. Trenér Jan Václavík.
Trenér Jan Václavík oproti pátečnímu utkání poslal do základní sestavy blokaře Muroně místo Kotase a na smečařském postu Ihnáta nahradil Závodský. Během utkání pak marně hledal optimální sestavu. Kromě postu blokařů jsme nenašli hráče, který by utkání odehrál v adekvátní formě.
V prvním setu jsme drželi vyrovnaný průběh do stavu 16:14, ve druhém do stavu 10:9. Nejvyrovnanější byla třetí sad, kdy jsme dovedli zápas až do koncovky, ale za stavu 20:20 jsme nechali soupeře odskočit na rozdíl čtyř bodů a bylo rozhodnuto.
V prvním setu jako první odskakují na větší bodový rozdíl domácí Lvi. Po výborném podání univerzála Mihajloviče vedou 7:3. Z naší strany je nejrychleji v zápase dobře útočící smečař Závodský. Od stavu 8:7 se skóre přelévá. Náš tým vede naposledy po skvělém podání Janků 12:13. Od stavu 16:14, kdy Lvi těží z výborného servisu blokaře Špuláka, taháme za kratší konec. Domácí se opět spoléhají na výborné podání Mihajloviče. Po dvou nevynucených chybách Závodského ztrácíme už pět bodů (20:15) a osudu prvního setu je rozhodnuto. Nakonec ho prohráváme po technické chybě 25:21.
První dva body druhé sady patří při podání Sedláčka nám, ale pak se při servisu Janoucha trápíme na příjmu a po nevynucené chybě Dvořáka prohráváme rázem 6:2. Po další chybě našeho univerzála prohráváme 9:4. Dobrá obrana Sedláčka na síti a úspěšné dohrávky Závodského znamenají snížení na 10:9. Od této chvíle ale budou zase hrát jenom Lvi. Ruský univerzál Kružkov se ne a ne dostat do zápasu. Nedaří se mu v útoku. Po bloku Šupáka ztrácíme šest bodů (17:11). Smečař Lvů Smith sice chybuje a přiblížíme se na rozdíl třech bodů (19:16). Stejný hráč svou chybu napraví vzápětí dělovým podáním a za stavu 22:17 je i o druhém dějství rozhodnuto. Set končí po důrazném útoku blokaře Špuláka.
Start do třetí sady se nám nepovede a rychle při podání Janoucha prohráváme 3:0. Do servisu se na druhé straně opře Matula a snižujeme na 4:3. Jenže Lvi skvěle brání na síti a dohrávají míče (7:3). Po esu Dvořáka snižujeme na 7:5. Dělovým podáním Janků a blokem Sedláčka otáčíme na 9:10 a konečně jsme Lvům vyrovnaným soupeřem. Je to boj o každý míč. Nedeljkovič těží z výborného podání Mihajloviče (16:14). Závodský z dohrávky ihned srovnává na 16:16. Když Janků úspěšně složí míč na 20:20, slibuje třetí set vyrovnanou koncovku. Ta se bohužel při podání druhého nahrávače Lvů Pliasetskyie nekoná. Za stavu 24:20 ještě odvrátíme dva mečboly, ale zápas končí po zkaženém podání Jambora (25:22).
Hodnocení trenéra Jana Václavíka: „Už druhý zápas v řadě útočíme hůře než soupeř, hlavně z kůlů. Škoda třetího setu, kdy jsme v koncovce nepřihráli dvě plachtící podání. Jen v tomto setu jsme měli reálnou šanci srovnat hru, jinak jsme zbytek utkání jen dotahovali. Navíc domácí univerzál Mihajlovič vždy poskládal v Praze v rozhodujících chvílích těžké míče.“