Kdo je Tomáš Dvořák?

Přestože má 24 let, je dnes v týmu jediný hrající pamětník posledního mistrovského titulu VK Ostrava z roku 2013. Tehdy 17-tiletý juniorský nahrávač jistil na této pozici hrajícího Zdeňka Haníka. A jeho tehdejší spoluhráč a dnes trenér Jan Václavík ho nyní požádal o záskok za zraněného Jana Štefka.
Tomáš Dvořák se ještě v dalším roce podílel na zisku Českého poháru, odmaturoval a rozhodl se pro jinou cestu, než je vrcholový volejbal. „To byl můj poslední rok v mládeži a zároveň i v mužském A týmu, byl to rok mé maturity, kdy jsem se rozhodl pro jinou životní cestu,“ vzpomíná Tomáš Dvořák a dodává: "Podal jsem přihlášku na medicínu a s trochou štěstí a velkou dávkou dřiny vše vyšlo. Dnes jsem studentem 5. ročníku oboru všeobecného lékařství na Ostravské univerzitě.“
Volejbalu se dnes věnuje spíše na rekreační úrovni, v této sezoně nastupoval v městské soutěži za Sokol Stará Bělá, mimochodem i s některými bývalými extraligovými spoluhráči. Nepohrdne ani zahrát si se staršími ročníky v kolektivu, který si od nepaměti říká „Borci Vítkovic“ a žádnou soutěž už nehraje.
Také Tomáše jsme vyzpovídali v naší anketě. A opět mohl odpovídat vážně i nevážně, tedy s trochou humoru.
Volejbalový vzor
Jiří Hrbáček
(pozn.: po dotazu, kdo že to je, doplňuje, že volejbalový kamarád)
Nejsympatičtější sportovkyně
Terezka Hrabcová
(pozn.: po stejném dotazu s přáním doplnění sportu odpovídá o své přítelkyní, že je přebornicí v házení úsměvů)
Oblíbený zpěvák, zpěvačka, skupina, píseň
Momentálně se vracím k hudbě, u které jsem původně začínal, takže Green Day, Linkin Park atp.
Oblíbený film, seriál
Poslední dobrý film, který se mi líbil, byl asi A star was born (pozn.: Zrodila se hvězda, film Bradleyho Coopera, kde sám hraje s Lady Gaga). A nesmím zapomenout zmínit Rasťo Chvalu a jeho You Tube kanál GARAZ.TV. Vřele doporučuji všem, kteří mají rádi auta a vše kolem nich.
Nejkrásnější kout světa
Kdekoliv se správnými lidmi.
Nejlepší relaxace
Ticho a klid, například ve wellness.
Oblečení, ve kterém se nejlépe cítíš
Pohodlné, normální, hlavně nic přehnaného.
Nejoblíbenější jídlo a pití
Coconut water (pozn.: kokosová voda), Plznička (pozn.: bez komentáře). No a k jídlu nejspíše rýže na kterýkoliv způsob či Pho bo (pozn.: vietnamská polévka skládající se z vývaru, rýžových nudlí, bylin a masa, obvykle hovězího).