Naše pohárová pouť skončila v Karlových Varech


Čtvrtfinále Českého poháru – 2. zápas
VK Karlovarsko – VK Ostrava 3:1 (22,17,-18,22)
VK Ostrava: Podlesny, Šoltys, Sedláček, Marcyniak, Vancl, Ihnát – Sobczak. Střídali: Tomáš Dvořák, Jakub Dvořák. Trenér Jan Václavík.
K utkání jsme odcestovali bez čtveřice hráčů Janků, Muroň, Bauman a Štefko. Stejně jako v domácím zápase jsme favoritovi vzali set. Za stavu 2:0, kdy bylo o postupu Karlovarska rozhodnuto, se na palubovce objevila jejich nová posila na post univerzála, Slovák Mlynarčík. Ten se představil ještě proti nám v dresu rakouského týmu Aich Dob v poháru CEV.
„Věděli jsme, že postup je poměrně daleko, protože jsme museli vyhrát čtyři sety. Škoda prvního setu, kdy jsme vedli 18:12, ale nedohráli jsme do vítězného konce. I když nám chyběli čtyři hráči, podali jsme poměrně dobrý výkon a snad jsme si zvedli sebevědomí po nevydařeném utkání se Zlínem a pojedeme v lepší pohodě na zápas do Ústí nad Labem,“ řekl k utkání trenér Jan Václavík.
Pokud Brno nevyřadí v dnešní odvetě Liberec, střetneme se s ním v termínu konání finálového turnaje Českého pohár v Kutné Hoře v sobotu 22. ledna na domácí palubovce v dohrávaném extraligovém utkání.