Postupujeme v CEV poháru a můžeme čekat Modenu se Zajcevem


Pohár CEV – odveta 1. kola
SK Zadruga Aich/Dob – VK Ostrava 0:3 (-23,-25,-19)
V prvním setu jsou bodově vepředu domácí. Jejich největší náskok čítá rozdíl tří bodů (12:9). Před koncovkou prvního dějství se dostáváme do vedení 17:19, ale soupeř čtyřmi body v řadě otáčí skóre. Náš tým ihned reaguje a nakonec za stavu 23:23 získává poslední dva míče v setu.
Také ve druhém setu musíme mazat manko soupeře. To je dokonce jednu chvíli šestibodové, kdy Aich/Dob vede 15:19. Důležitá pasáž setu nastává za stavu 17:13, kdy uhrajeme dva body v řadě a to nás nakopne do postupného smazání domácího náskoku. Před koncovkou vyrovnáváme na 21:21. V opět vypjaté a vyrovnané koncovce nakonec proměníme třetí setbol a vítězíme 25:27.
Třetí set je již plně v naší režii. Kluci posíleni dvěma brilantně zvládnutými koncovkami vedou od prvního míče. Na nejmenší dohled se náš rakouský soupeř dostane jen za stavu 7:9. Od stavu 8:12 si držíme důležitý náskok, který před koncovkou naroste na sedm bodů (14:21). Zasloužený postup stvrdíme po vítězství v poslední sadě v poměru 19:25.
Hodnocení utkání trenéra Jana Václavíka:
„Bylo strašně důležité, že jsme zvládli první dva sety, kdy tam byly velmi napínavé stavy a vypjaté koncovky. Ve druhém setu jsme prohrávali dokonce o šest bodů, ale kvalitním servisem jsme se dostali zpět do hry. Tím, že jsme vyhráli i druhou sadu, tak to domácí asi zlomilo a ve třetím setu jsme již měli navrch.“