Statečnost, ani dobrý výkon na Karlovarsko dnes nestačily


V prvním setu jsme stále dotahovali, až při stavu 15:16 jsme se poprvé dostali do vedení. Závěr setu se tahal bod po bodu. Za stavu 23:23 karlovarští zablokovali našeho kapitána Davida Janků a set dotáhli do vítězného konce.
Ve druhém setu jsme postupně vedli 5:8, po ese Ihnáta i 6:10 a pokračovali do 12:15. Pár našich chyb znamenalo zvrat na 17:16 pro domácí. Za stavu 22:20 karlovarské libero nahrávalo nečistě, píšťalka rozhodčího však zůstala němá a Rejlek pokládá míč na 23:20 a to je konec nadějí v tomto setu. „Ve druhém setu jsme kolem šestnáctého bodu vedli až o čtyři body, ale pak jsme se zadrhli a tím, jak nás domácí dohnali, zvládli i druhou koncovku,“ okomentoval tento set náš trenér Jan Václavík.
A pokračuje v hodnocení dalších setů: „Pak nám to dva sety lepilo. Tlačili jsme servisem a hráli velmi koncentrovaně. Ve třetím setu, který jsme vyhráli o pět bodů, jsme domácí i přehráli.“ A skutečně v úvodu jsme si udělali náskok šesti bodů (3:9) a ten přes některé výkyvy drželi do konce. Například, když už se Vary přiblížily na tři body, dal David Janků dvě esa a zase jsme měli svůj náskok.
Také ve čtvrtém setu jsme váleli na podání i na bloku a dovedli ho do vítězného konce.
Bohužel úspěšnost, která nás provázela po celý zápas, se ve zkráceném setu vytratila a Karlovarsko nás přehrálo. „Ještě se musím podívat na zkrácenou hru podrobně, ale přišlo mi, že domácí hráli lépe. My jsme tam neměli žádnou sérii na podání a tím jsme je nedostali pod tlak,“ uvedl po zápase trenér Jan Václavík a celkově zápas zhodnotil slovy: „V zápase nám fungovala obrana na síti a dost jsme si pomohli bloky.“
A má pravdu. Devatenáct bodových bloků podle statistiky je neskutečné číslo. Celkově se získané body rozložily rovnoměrně mezi všechny hráče: Dvořák 16, Marcyniak 14, Janků a Sedláček po 13 a Ihnát 12.