V Kladně jsme uloupili dva body za pět minut dvanáct

Extraliga mužů – 8. kolo
Volejbal Kladno – VK Ostrava 2:3 (-22,20,20,-26,-8)
VK Ostrava: Podlesny, Dvořák, Marcyniak, Sedláček, Janků, Ihnát – Sobczak. Střídali: Šoltys, Štefko, Bauman. Trenér Jan Václavík.
V prvních třech setech nám absolutně nevyšly vstupy. Ve čtvrté sadě jsme odvrátili tři mečboly soupeře a sami si hned prvním proměněným setbolem vynutili zkrácenou hru, která byla jasně v naší režii.
V úvodu zápasu domácí skvěle podávají a i díky výborné obraně na síti vedou rychle 5:1. Úporně bojujeme o každý bod. Marcyniak snižuje na 7:4. Po čistém esu Podlesneho snižujeme na 10:8. Jenže domácí univerzál Okosanovič posílá Kladno opět do náskoku čtyř bodů (12:8). I když kolem poloviny setu snížíme na 13:11, domácí univerzál opět v útoku zaúřaduje. Z nepříznivého stavu 15:11 se dostaneme na rozdíl bodu, protože jak za koncovou čarou, tak v útoku se prosazuje výborný Dvořák. Po zkaženém podání Ihnáta jde Kladno do koncovky s vedení 20:18, ale je to jeho labutí píseň. Na servis jde Sedláček a skvělou hrou otáčíme na 20:22. Závěr první sady si pronajme kapitán Janků a neomylně nás dovede k vedení v zápase.
Také vstup do druhého setu patří jasně Kladnu. To těží z podání Zajíčka. My se trápíme na příjmu i přihrávce. Domácí jsou na koni a vedou 9:3. Opět nám plachtícím podáním jako v prvním setu pomůže Sedláček (9:8). Po čistém esu Dvořáka srovnáváme na 10:10. Poprvé v setu vedeme po bodovém bloku Janků (14:15). Po dotyku sítě domácího bloku vedeme 16:18, ale je to bohužel naše podlesní vedení v tomto úseku zápasu. V koncovce druhého setu nám nejde příjem ani útok a na domácím bloku si postupně vylámou zuby Ihnát a Dvořák. Nakonec prohráváme o pět bodů a stav setů je srovnán.
Ani začátek třetího setu si nepohlídáme. Po přímém bodu Vemiče prohráváme 6:2. Nejde nám podání a Kladno si pohodlně drží čtyřbodový náskok. Až při servisu Ihnáta snížíme na 11:10. Jenže přichází nevynucené chyby slovenského reprezentanta a Kladno vede 16:11. Před koncovkou třetí sady se domácím přiblížíme na dva body (18:16). V samotném závěru setu snížíme ještě Marcyniakem na 22:20, ale poslední tři míče patří domácím.
Čtvrtá sada je první, kdy jsme to my, kdo má výborný začátek. Rychle vedeme 0:3. Domácí reagují a po výborném podání Vemiče nastartují k obratu (8:5). Bodovým blokem Dvořáka srovnáváme na 9:9. Jenže náš univerzál se nevyvaruje nevynuceným chybám a Kladno vede rázem 15:12. Reprezentant Sedláček srovnává bodovým blokem na 17:17. Po jeho přímém bodu z podání vedeme před koncovkou 19:20. Za stavu 23:23 se hraje o mečbol i setbol. Kladno má tři mečboly, my je všechny odvrátíme a naopak první setbol využíváme a vynucujeme si zkrácenou hru.
Do tiebreaku vstupujeme jako velká voda. Rychle vedeme 0:3. Kladno sice při podání Zajíčka sníží na 2:3, ale Vemič se nevyvaruje chyby v útoku (2:5). Ještě jednou se domácí dostanou na rozdíl bodu (5:6), ale po bodovém bloku Sedláčka se strany mění za stavu 5:8. Po čistém esu Podlesneho vedeme 6:10. Za stavu 7:11 přidá dvě esa kapitán Janků a je rozhodnuto. Bodovým blokem ovládáme tiebreak a cele utkání (8:15).
Hodnocení utkání vedoucím mužstva Tomášem Zedníkem:
„První set jsme si nezasloužili vyhrát, ale vyhráli jsme ho. Když už jsme měli ve druhém setu převahu, tak jsme si ho vlastními chybami následně sami prohráli. Ve třetím setu jsme byli v psychickém útlumu a už to vypadalo, že nás Kladno přejede. Ve čtvrtém setu jsme těžce zabojovali. Odvrátili jsme tři mečboly a dokázali jsme to dohrát. Srovnáním na sety jsme se neskutečně zvedli a kluci uvěřili, že mohou zkrácenou hru zvládnout. Musím říct, že to byl nejtěžší zápas první poloviny základní části, který jsme zatím sehráli a jsme nesmírně rádi, že jsme ho bojovností a charakterem zvládli.“

radost na kladně pod clanek