Ve slavnostním derby jsme smázli rivala z Beskyd


Extraliga mužů – 7. kolo
VK Ostrava – Black Volley Beskydy 3:0 (21,15, 19)
VK Ostrava: Podlesny, Dvořák, Marcyniak, Sedláček, Janků, Ihnát - Sobczak. Střídali: Trenér Jan Václavík.
Black Volley Beskydy: Mitic, Babic, Jocic, Dustinac, Jambor, Krysiak – Sergio. Střídali: Mečiar, Yevstratov, Prokůpek. Trenér Přemysl Kubala.
V prvním setu jsme tahali za delší konec a rozhodující náskok si vybudovali před samotnou koncovkou dobrým podáním a výbornou obranou na síti.
I když druhý set lépe začali hosté z Frýdku – Místku, od stavu 12:10 jsme soupeře přehráli ve všech činnostech.
Ve třetím setu jsme se mohli na rozdíl od hostů opřít o vynikající podání a všichni hráči tlačili na soupeře všemi zbraněmi. Podobně jako druhý set jsme i ten poslední jasně ovládli.
Do zápasu vstupujeme výborně a hned při podání Podlesneho vedeme 3:1. Krysiak však čistým esem srovnává na 3:3. Po celou první sadu se nám daří obrana na síti a několikrát se dostaneme do dvoubodového vedení. Po nevynucené chybě hostujícího univerzála Babice vedeme 12:9, ale po horším příjmu se sami o náskok ihned připravíme. Hosté v tu chvíli těží z podání Jambora. Rozhodující náskok získáme před koncovkou, kdy jdeme po bloku Sedláčka a zakončení Dvořáka do vedení 19:16. Hosté dělají velké množství nevynucených chyb a náskok 21:17 vypadá velmi nadějně. Výbornými bloky vyhrajeme první dějství zápasu zaslouženě 25:21.
Ve druhém setu jsou v úvodu vepředu hosté, když drží dvoubodové vedení od stavu 2:4 do stavu 7:9. Zlomem druhé sady je nevynucené chyba hostujícího smečaře Mečiara, kdy jdeme do vedení 12:10. Rozehrajeme se k vynikajícímu výkonu. Sedláček září na blocích, Ihnát v útoku, Janků s Marcyniakem na podání. Postupně si vybudujeme nátlakovým volejbalem náskok devíti bodů (22:13) a nakonec vyhráváme druhé dějství zápasu jednoznačným rozdílem deseti bodů 25:15.
V úvodu třetího setu pokračuje ve skvělém výkonu na bloku Sedláček. Hosté hodně kazí podání. My jsme v této činnosti ve třetím dějství vynikající. V čele skvěle podávajících hráčů je blokař Marcyniak. Po jeho čistém esu vedeme 12:8 a opět podobně jako ve druhém setu se rozjedeme k volejbalové krasojízdě. Hosté se sice ještě dostanou před koncovkou na dvoubodový rozdíl (18:16), ale když se za koncovou čáru opět postaví Marcyniak, není o našem vítězství pochyb. Ve třetí sadě nakonec vítězíme rozdílem šesti bodů, když v závěru hostující nováček odvrátí dva mečboly.
Ohlasy po utkání:
David Janků (kapitán VK Ostrava): „Výsledek neodpovídá kvalitě utkání. Bylo to těžší, než to vypadalo. Dobře jsme podávali a měli následně výbornou obranu na síti. To celý zápas rozhodlo. Tento úspěch posílí naše sebevědomí, protože do konce listopadu nás čekají samé těžké zápasy a my je budeme chtít zvládnout.“
Jan Václavík (trenér VK Ostrava): „Pro nás je vítězství strašně důležité po psychické stránce. Odehráli jsme dobrý zápas a byli lepší než náš soupeř. Chválím kluky, jak derby zvládli. Po dvou porážkách 3:0 nás to snad dostalo zpět na koně, ale nesmíme podlehnout uspokojení do dalších zápasů.“
Tomáš Jambor (kapitán Black Volley Beskydy): „Musím výborně hrající Ostravě jenom pogratulovat. Přehráli nás na podání a měli následně dobrou obranu na síti i v poli. Dále není vlastně co komentovat.“
Přemysl Kubala (trenér Black Volley Beskydy): „My jsme z výsledku zklamaní. Neuhráli jsme ani set. V každém jsme se drželi do dvanáctého bodu. První set byl ještě relativně vyrovnaný, ale my jsme byli pod tlakem výborně podávající Ostravy a s tím jsme se nevyrovnali. Musel jsem střídat univerzála, který má zdravotní problémy a ztratili jsme na úderné síle. Neporovnali jsme se v útoku s dobrým servisem domácích.“